Pametni alarmi

Danes je res vse več vlomov, se mi zdi da kar veliko več kot je to bilo včasih. Včasih si pustil odklenjena vrata pa se nisi počutil, da te bo nekdo takoj oropal ali ti kaj uničil, danes pa je tega vedno več. Ljudje to počnejo že zaradi tega, ker so ljubosumni, ker ima nekdo več kot on, ali ker mu gre preprosto rečeno ta človek na živce in mu more nekaj uničiti.

Takšnih ljudi nikoli nisem razumela in jih tudi nikoli ne bom, ker res sovražim, da nekdo uničuje nekaj kar ni njegovo, drug človek se pa za to, da le to dobi trudi ini trudi, da pride do tega, nekdo pa ker mu je pač tečno pa to uniči. Ampak še dobro, da gre tehnologija vedno bolj naprej in tudi obstajajo že pametni alarmi, da si lahko zavarujemo našo lastnino. Naj vam povem en primer, ki se je zgodil meni. Sama sem sprva imela nek star avto, nato sem delala in delala, ter varčevala, da sem si lahko kupila boljši avto, ni bil zdaj ne nov, ne nek drag, ampak zame je bil drag, osem tisočakov vseeno ni mali denar v primerjavi s prej, ko sem za avto dala tisoč eurov.

In ja res sem trdo delala, da sem si nato kupila avto, ki mi je bil res všeč. In nato so mi nekega dne na lastnem dvorišču vlomili v moj avto. In to ljudje, katere tako poznamo, in samo zaradi ljubosumja in da pač nekaj uničijo. In takšni ljudje imajo neke resne probleme za moje pojme, po mojem mnenju so to tako zelo nesrečni v sebi, da morejo drugim uničevati stvari. Ampak hvalabogu je moj avto imel alarm in se nič ni zgodilo hujšega, ampak ok, malce je bil pa opraskan vseeno in se je videlo, imela pa sem nepotrebne poti, ko sem mogla hoditi na cenitev za škodo in nato ko sem ga dala popravljati je za brezveze šel moj čas ko to ne bi bilo potrebno.

Zato, če je le možnost dajte alarme vsepovsod kjer je možno, to kar pač hočete zavarovati, ker velikokrat alarm reši določeno lastnino, kot je meni moj avto. Bogve kaj bi se zgodilo z avtom, ko bi zjutraj prišla ven, če ne bi imel alarma. Ljudje so pač kljubostni, škodoželjni, ampak ne smemo se postiti takšnim »bumbarjem«!