Delaj to pri čemer si srečen!

Ko si še mlad, otrok, ne veš kaj točno bi rad počel v življenju, kaj bi rad da bi bila tvoja služba v katero bi rad hodil, se zjutraj z veseljem vstal, in bi ti služba bila na nek način hobi. Danes pa je zelo zelo veliko ljudi takšnih, ko z veliko muko gredo v službo in delajo le za to da dobijo plačo, ampak jim je vsak dan muka. Če imaš takšno službo potem bo tvoje življenje do smrti pravi pekel. Moreš si najti nekaj kar te veseli, kar ti je v veselje, da čutiš pri srcu toplino, ko veš da moreš iti nekaj delati. To je potem tista prava služba. Moj brat, ko se je odločal kaj bi rad počel je prav razmišljal, kaj rad počne in zelo mu je všeč akrilna tehnologija, zato se je tudi usmeril v to smer, ker ve da hoče delati nekaj v tej smeri, ker rad ustvarja iz teh reči in zakaj ne? če mu je to všeč potem moreš to delati!

Če so ti všeč oblačila se usmeri nekaj v tej smeri, če ti je všeč elektrika idi za električarja oz. nekaj v tej smeri, vedno moreš delati tisto kar rad počneš, nekaj na kar pomisliš in ti je takoj všeč misel na to temo. Ni treba da je to tvoj najbolj sanjski poklic, ampak vsaj rad moreš imeti nekaj kar delaš, ker potem ti bo posledično služba, teh osem ur hitreje minlo, prav tako na službo ne boš gledal kot na službo, ampak kot na hobi, nekaj kar vsak dan rad počneš, in če si zadovoljen v svoji službi, po tudi plača postajala vedno večja.

Ne takoj, to seveda da ne, ampak z dokazovanjem, in trudom, z večjimi dosežki, večjo prodajo pa lahko dosežeš posledično tudi večjo plačo. Tako, da če se trenutno počutiš v službi grozno, potem je čas za? Za, menjavo službe! Vzemi si čas zase in pomisli kaj rad/-a počneš in to delaj!