POCENI PREVOZ

Ljudje zelo veliko potujemo, naj bo to poslovno ali izletniško. Za prevozno sredstvo največkrat uporabimo avto, za daljše relacije pa letalo. Pri tem se sprašujemo, kako do čim bolj poceni prevoza. Stroški goriva, ki ga porabimo, so glede na cene na trgih lahko zelo visoki.

Najbolj racionalni smo tako, da nas v avtomobilu sedi čim več oz. toliko, kot ima avto sedežev, saj tako prihranimo pri gorivu, ki bi ga porabili z dvema ali več avtomobili. Dobro je tudi izbrati takšne poti, kjer ni potrebno plačevati cestnine za njihovo uporabo.

Poceni prevoz si lahko zagotovimo tudi tako, da uporabimo javna prevozna sredstva ali pa si rezerviramo prevoz pri nizkocenovnem ponudniku storitev prevoza, ki jih v Sloveniji ne manjka. Za prevozno sredstvo ponavadi uporabljajo kombije, ki sprejmejo od 6 do 8 potnikov. Prevoz rezerviramo kar preko njihovih spletnih strani.

Cena je odvisna od dolžine relacije in števila potnikov. Takšen način transporta se še posebej splača, če potujemo sami, saj bi za gorivo, cestnino in po možnost parkiranje plačali veliko več, če bi šli na pot s svojim osebnim vozilom. Velike relacije nas prisilijo k potovanju z letalom. Na spletu je dobro preveriti cene letalskih kart, saj z izbiro dobrega termina in pravega prevoznika privarčujemo kar nekaj denarja.