Novo ni vedno najboljše …

Niso samo novi računalniki dobri kot mislijo nekateri, včasih namreč kdo reče, če ni nov računalnik je brezveze, ga ne potrebujem, a tudi rabljeni računalniki so lahko zelo dobro ohranjeni in so dobri ter služijo svojemu namenu, so hitri, ne štekajo. Včasih lahko kupiš nov računalnik pa je slabši kot en rabljen računalnik. Naj vam povem svojo zgodbo. Sama sem na eni nagradni igri zadela NOV prenosni računalnik, NOV, in vse dobre specifikacije in vse, pa sem ga imela par mesecev in je že grafična ali nekaj šlo, hvalabogu, da je bil pod garancijo, ampak še niti eno leto ga nimaš pa že nek tak del preneha delati. Mislim halo, ni mi jasno, ampak ok. Tako, da je popolnoma vseeno danes ali imaš nekaj novo ali imaš rabljeno!

To je enako kot hrana v trgovini, lahko je ena najcenejša hrana mnogo bolj dobra za jest kot pa ena za 5 eur dražja. Ni vse samo v ceni kot so nekateri še vedno prepričanja, sicer se mi zdi, da v veliko manjšem številu kot včasih, ampak ja.

Za svoj računalnik glede na to, da je nov sem pričakovala, da bo delal par let brezhibno preden bo kaj začelo zafrkavati, ampak ne. tudi moj partner je imel nov računalnik, popolnoma nov, zelo drag, pa tudi ne morejo ugotoviti kaj mu je, ker namreč njemu venomer ven meče vse skupaj in računalnik zašteka in si misliš, glede na to da je cena velika, nov je, da bo delal res dolgo, pa eko, nena. In ja, še ena potrditev, da cena oz rabljeno, novo danes nima nobene veze več! Ni to več tako kot včasih, ko so delali Nokie in podobno, ko si lahko metal v steno pa še vedno je vse brezhibno delalo, žal ni več tega.