Toplotna črpalka, ki jo na trgu nudi podjetje Kronoterm je del lastnega razvoja in se lahko pohvali z izjemno visoko učinkovitostjo

Kronotermova toplotna črpalka je del lastne proizvodnje v katero je vključen visoko izobražen in strokoven kader. Vsaka toplotna črpalka je testirana v Kronotermovem laboratoriju, njihova proizvodnja pa sledi evropskim merilom. V primerjavi z ostalimi metodami ogrevanja prostorov je Kronotermova toplotna črpalka daleč najbolj varčna.

Ogrevanje na pelete, uporabo zemeljskega plina, kurilnega olja ali električno ogrevanje, vse te metode so v primerjavi s toplotno črpalko dražje. Kronotermova toplotna črpalka ima možnost tako ogrevanja objektov, kot tudi sanitarne vode. Toplotna črpalka za svoje delovanje izkorišča nekonvencionalne vire toplote, torej zrak, zemljo in vodo.

V podjetju Kronoterm je bila prav tako razvita možnost upravljanja na daljavo tako, da uporabniku ni potrebno stati poleg same naprave. Toplotna črpalka in njeno delovanje se tako lahko uravnava preko pametnega telefona.

Toplotna črpalka proizvedena s strani podjetja Kronoterm je celo tišja od hladilnika, deluje pa na osnovi geotermalne energije. V novo družino GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) spadajo toplotne črpalke primerne tako za novogradnje kot za starejše objekte, ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje.

SLIKA 1: Primer: Toplotna črpalka GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je varčna in tiha, možno pa jo je tudi daljinsko upravljati.

 

Kronotermova toplotna črpalka spada med elitne produkte

Naša toplotna črpalka dosega dobre rezultate tudi na mednarodnem trgu. Kronoterm ima najboljše rezultate na inštitutu WPZ, Švica, prav tako podjetju pripada večkratni naziv »najbolj učinkovita toplotna črpalka v Evropi«. Toplotne črpalke, kakršne potrebujejo najzahtevnejši investitorji so prav tako del proizvodnje, trgi na katerih se najde Kronotermova toplotna črpalka pa zajemajo: Avstrijo, Italijo, Nemčijo, Švico.

Na listi strank, ki so jim služile naše toplotne črpalke so tudi znane osebnosti. Montiramo preko 6.000 sanitarnih toplotnih črpalk letno in preko 1000 ogrevalnih toplotnih črpalk letno.

SLIKA 2: Primer Kronotermove toplotne črpalke