Kako do izkušenj?

Vsa aktualna dela si lahko pogledaš na zaposlitev.info in morda ravno tam najdeš pravo službo zase. No ok, najdeš pravo službo zase je malce smešno rečeno, tam pač najdeš oglas to sem mislila, prošnjo in vse to pa moreš vseeno napisati sam in poslati. Spomnim se, ko sem sama morala iskati dela in pošiljati naokoli, kako je bilo to mučno.

Bilo je toliko zavrnitev, da se sploh več ne morem spomniti koliko, da ne govorimo od kolikih sploh odgovora nisem dobila, niti toliko niso bili fer do kandidatov, kar se mi zdi res grdo po eni strani. Res je, da lahko imajo veliko kandidatov in pač je preveč vsem odpisati, ampak vseeno bi pa bilo lepo, da pa bi. No, potem da niti ne govorim o tem da nisem prišla na nič kaj razgovorov, sploh, ker sem ravno takrat končala srednjo in faks in če nimaš delovnih izkušenj tako danes ne prideš nikamor, kar pa meni osebno nikoli ni bilo logično.

Izkušenj prvo kot prvo ne moreš imeti, ker te noben noče zaposliti, drugo kot drugo pa nekdo ki nima nič izkušenj je lahko za moje pojme mnogo bolj naučljiv in brihten kot pa nekdo z desetimi leti izkušenj, ampak problem danes je ker noben noče riskirati in upati si vzeti nekoga v svoje vrste, ker pač nima izkušenj. Spet tudi se pa ne vprašajo kako more biti ljudem brez izkušenj, ko nikakor ne morejo priti do zaposlitve zaradi tega! Ne da ne pridejo do zaposlitve, še niti do razgovora ne pridejo. Ker je zelo res, da je nekdo brez kakršnegakoli znanja od prej mnogo bolj dober in bi doprinesel mnogo več k podjetju samemu, ampak kaj hočemo, tako je danes to. Moreš se zelo truditi, da kam prideš. Ne smeš pa seveda nikakor odnehati! To pa je najbolj važno.