Prispevki in delovanje društva 2019

Moderator: Krokz

User avatar
Kolfen
Posts: 18
Joined: Thu Jan 12, 2017 5:52 pm

Prispevki in delovanje društva 2019

Post by Kolfen » Wed Apr 10, 2019 1:05 pm

Na žalost sem bil v zadnjem času odsoten, zato pišem z malo zamude. Društveno leto je naokoli (31.3.2019), zato so z mesecom aprilom potekli tudi prispevki za 2018 in društveni popust.
Z letom 2018 smo se dvignili iz rdečih številk in uspešno pokrili predhodni dolg ter v dobri meri poskrbeli tudi za prihodnje bančne stroške (beri cca. 9 mesecev)

Predlog za leto 2019:

Prispevki:

1. Vsi ki so bili člani v preteklem obdobju
- prispevek 10 EUR
- popust na prednaročila 20%, normalno 15%

2. Novi člani
- prispevek 10 EUR
- popust 10%

S takšnim sistemom bomo lažje nagradili in spodbujali večletno članstvo.

Easy to build škatle:

Glede na prispevke v letu 2019 bi del teh namenili za nakup Easy to Build 40k škatel, s katerimi bi privabljali nove igralce v hobi (mislim, da izbor 40k sistema ne rabim komentirati).
Škatla bi bila ''darilo'' društva za nove igralce in bi poskrbela za lažji začetek.

Komentirajte

User avatar
FinaGlista
Posts: 3462
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by FinaGlista » Wed Apr 10, 2019 4:35 pm

Odlično, le tako naprej :D

User avatar
Darkangel
Posts: 1973
Joined: Tue May 26, 2015 7:14 pm

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by Darkangel » Tue Apr 16, 2019 1:13 pm

Sicer menim, da bi lahko stari clani dobivali 20% popusta cel cas, glede na to da vse retailer internetne trgovine ponujajo 20% popust.

Glede easy to build boxov je super... se vedno ostane odprto vprasanje kdo bo vse to fural, jer trenutno stanje je malo zaskrbljujoce.

Sm pokril clanarino.

Lp
No expansion without equilibrium.
No conquest without control.

Pursue success in serenity.

And service to the tau'va.

User avatar
Lukna
Posts: 939
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:52 pm
Contact:

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by Lukna » Wed Apr 17, 2019 1:54 pm

Glede vecjega popusta: Crna Luknja ni internetna trgovina in imamo povsem drug velikostni razred stroskov. Ampak, kot smo to delali že dosedaj velja, da če se odločate za kakšen nakup me kontaktirajte in se bomo domenili za kaksno posebno ceno (v smislu "zacenjam zbirat novo vojsko in bi pocasi si nabral xy paketov" ali pa "zelim si imeti v svoji zbirki od vsake barve po eno in bi jih ene 5 na teden jemal". skratka uporabite domislijo in se slisimo)
I have seen the narrow survival path that is all that stands between humanity and extinction and this is the way it must begin.
The Emperor at the last church on Terra.

lord_blackfang
Posts: 1053
Joined: Wed Feb 19, 2014 5:19 pm

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by lord_blackfang » Fri Apr 19, 2019 7:41 pm

Mislim, da je zgrešena ideja, da se da novim le pol toliko kot starim. Društvo že tako celo svojo zgodovino trpi za sindromom old boys' kluba.
Our crops will wither, our children will die piteous deaths and the sun will be swept from the sky.
- Tom Kirby, CEO of Games Workshop, 2014 Annual Report Preamble

User avatar
Ulverbite
Posts: 159
Joined: Tue May 08, 2018 12:54 pm
Location: Ljubljana

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by Ulverbite » Sat Apr 20, 2019 4:17 pm

Podaljšano/poravnano danes.

Dva dobronamerna komentarja, od nekoga, ki se je vpisal pred slabim letom.

V tem času nisem dobil zares pravega občutka, da društvo obstaja in zares deluje. Namreč nekih organiziranih dogodkov ali srečanj nisem zaznal, ali pa se jih ni dovolj oglaševalo. Vse kar sem ‘dobil’ od društva je 15% popust, kar je res super, ampak obenem je to za novinca precej izolirana izkušnja. Torej, če je eden izmed ciljev za to sezono pridobiti več novih članov, bi apeliral, da se jih proba bolj vključiti. Nov easy to build paket je super, vendar bi bilo top, če bi nekdo lahko dobil napotke iz prve roke, kako se lotit hobija. Da se ob vpisu seznani, kje in kdaj potekajo kakšne aktivnosti itd.

Kar se tiče popusta, se mi zdi 15% zelo fer, glede na to, da gre za fizično trgovino. Si pa predstavljam, da bi bilo dodatnih 5% deal breaker za mnoge, ko bi se odločali med raznimi UK website retailerji in podprtjem lokalne trgovine.

User avatar
FinaGlista
Posts: 3462
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by FinaGlista » Sun Apr 21, 2019 11:41 pm

Se ZELO strinjam z vsem napisanim.

Od Luknje bi sam pricakoval dosti vec kot popusti ki ga lahko danes dobimo povsod po netu.
Poanta Luknje bi moralo bit to, da nas zdruzi le tako je za nas kot igralce pomembno podpirat Luknjo.

V vsem tem casu kar sem v Hobbyu se nisem slisal, da bi kak novinec rekel, da so ga napotili do foruma kakega kontakta...

Kot drugu v Luknji se niti igrat ne da vec, saj je tam dejansko prostora vedno manj.

Tako, da jaz sice od nekdaj podpiram Luknjo in tam kupujem vecino stvari, samo od Luknje bi si a zelel kot podpornik tudi kaj v kontra smeri.

User avatar
Lukna
Posts: 939
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:52 pm
Contact:

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by Lukna » Tue Apr 23, 2019 11:27 pm

Hvala za komentarje. Sicer ne bom ravno obljubil, ker nas vedno baše čas in prioritete so dostikrat narekovane s druge strani kot bi si človek to želel (recimo rihtanje, prihoda pošiljk prek gradbišča)

V preteklem letu smo na pobudo predsednika drustva v Luknji pomagali zbrati drustvu prek 40 ljudi (starih, novih in takih, ki so se po dolgem casu vrnili v hobi), ki so na tak ali drugacen nacin izkazali pripadnost drustvu, letos mislimo nadaljevati s nasimi aktivnostmi in to stevilo se povecati. Drustvu smo pomagali, da prvic po dolgem casu ni bilo potrebno založiti predsedniku iz svojega žepa denar za tekoče stroške društva.

Letos imamo v planu narest tudi kaksen turnirček, spucat škatle iz prostora kjer so police za warhammer, da se bo dalo tam tudi igrati (v lanskem letu smo bili s predsednikom dogovorjeni , da bomo prostor pripravili v kleti, po vecih poskusih smo morali ugotoviti , da bo potrebna ta druga resitev), obuditi sobotne delavnice in organizirati predstavitve na dogodkih.
Zato bi izkoristil priložnost in kar tu objavil poziv za pomoč prostovoljcem za sledeče aktivnosti, ki so že nekako opredeljene. Zainteresirani se lahko javijo kar na to nit , na PM, na mail ali osebno meni v trgovini:

- pomoč pri praznenju šare iz kleti (da bomo lahko premaknili dol škatle) (8.5.2019 ob 11h)
- pomoč pri predstavitvah na NMN (September 2019) (lansko leto je bilo super, letos bi si zeleli povecati obseg)
- iščemo prostovoljca, ki bi vodil sobotne delavnice (v teku)
- pomoč pri iskanju prostora za izvedbo manjših turnirjev (v teku)
- pomoč pri organiziranju Warhammer Underworlds (Shadespire/Nightvault) lige (cim prej)
- pomoč pri organiziranju Warhammer 40k Campaign (poletje 2019)
- v društvu je tudi vedno potreba po izvedbi delavnice izdelovanja terena za posamezne sisteme, kjer je potrebno začeti z popisom obstoječega stanja in potem organizacijo zbiranja prispevkov ( s tem imam veliko izkusenj in lahko pomagamo z nasveti).

Za vse navedene aktivnosti se bomo koordinirali z vodstvom društva in jih vpeli tudi v delovanje drustva, da bo drustvo imelo reference v primeru,da se bi kdaj ponovno zaprošalo za kakšna sredstva.

Aktivnosti je vec kot dovolj tako, da FinaGlista veselim se tvojega klica/kontakta in seveda tudi drugih, ki jih taka pomoc zanima.

Kar se popusta tice, sem napisal že v prejšnem postu, pa še ponovim tukaj: popust za prednaročila ostaja kot je bil, za bundle deale se pridite zmenit.
I have seen the narrow survival path that is all that stands between humanity and extinction and this is the way it must begin.
The Emperor at the last church on Terra.

User avatar
Ulverbite
Posts: 159
Joined: Tue May 08, 2018 12:54 pm
Location: Ljubljana

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by Ulverbite » Wed Apr 24, 2019 9:27 am

Pozdravljam pobudo s strani Luknje.

Jaz se z veseljem javim za NMN predstaviteve. In sicer lahko predstavim igre AoS 2.0 in AoS Warcry (če bo že zunaj) poleg tega lahko tudi celostno predstavim hobi kot tak, torej od sestavljanja, barvanja do igranja in branja.

Žal ob sobotah se večinoma potikam po hribovju, če pa bo kakšna deževna sobota vmes, sem na voljo tudi za delavnice ali predstavitve, če bo potrebno seveda.

Bi pa opozoril še na eno stvar, saj opažam trend v tujini. Vse več zanimanja za wargaming se poraja tudi pri puncah, tako da tukaj apeliram na klub, da naj vzame to kot dober znak/priložnost in pripravi/ponudi še dodatne ugodnosti za nove in pridružene članice kluba.

User avatar
FinaGlista
Posts: 3462
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Prispevki in delovanje društva 2019

Post by FinaGlista » Wed Apr 24, 2019 10:59 am

Res sem morda malo krivično napisal kaj čez Luknjo, samo odkirto, odkar sem v Hobbyu, ne vem če je kdo rekel, da so ga z Luknje napotili do nas "veteranov", naj gre z Blood Bowl, AoS, 40K... in s tem škodimo rasti sistema in v kot prodajalci zgubljate stranke, ker če ne morejo igrat, kaj jim bodo figure če niso res strastni pleskarji.

Dejasnko, ko ljudje pridejo v ta Hobby in se jim proda škatlo ali dve je najmanj to, da se jih vpraša, če želijo igrat, morda rabijo pomoč na koga se obrnit... no, tega dela pač v Luknji ni, podobno pa je s prostorm, ki je vedno večji problem, kar pomeni, da se tam ne da igrat, ne moremo novih pridobit...

In tako je od nekdaj, res smo imeli neke sestanke... sam nisem opazil razlike, da bi kak nov/potencijalen igralec prišel do nas napoten s strani Luknje, vse poteka intereno preko kolegov, raznih kanalaov ala Facebook, forumi...

In to je treba spremenit.

Super za zgoraj omenjene dejavnosti, sam žal nimam časa, da bi organiziral stvari, sem jih že v preteklosti in vedno pomagam organizatorjem in tudi novince komot uvajam, vsekakor pa ne morem rečt, da bom SOB namenil temu... vseeno imam družino in obveznosti in pomagam po najboljši zmožnostih.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest