Narativen Kill Team na Beokonu - Beograd, 3. 11.

Najpopularnejša strateška namizna bojna igra. Uporablja 28mm modele, D6 kocke in se odvija v daljni prihodnosti vesolja, kjer imperij človeštva klone pod silami demonov, nezemljanov in heretikov.

Moderators: ibzsabre, Darkangel

Post Reply
Lucky Luke
Posts: 83
Joined: Thu Jan 21, 2016 10:38 pm

Narativen Kill Team na Beokonu - Beograd, 3. 11.

Post by Lucky Luke » Mon Sep 10, 2018 6:32 pm

Ana Polanšćak, dekle iz Zagreba, ki dela takele (za moj okus fantastične) stvari http://gardensofhecate.blogspot.com/ vse zainteresirane Slovence vabi na narativno mega igro Kill Teama v stilu Inq28*, ki se bo odvila na Beokonu v Beogradu 3. 11. letos.

FB dogodek tule - https://www.facebook.com/events/708268062843545/

"Opozorilo! - zahteve za sodelovanje so kar specifične in stvar gotovo ni za vse - povsem pobarvane figure, sestava warbanda po lastni presoji, velik poudarek na zgodbi ... ampak "payoff" zna odtehtat (glej Inq28 spodaj). :)
Del opisa dogodka:

"Učesnici kreiraju svoju bandu (ekipu, posadu, jedinicu...) u sastavu od 3 do 10 modela, koji predstavljaju Inkvizirora i njegove akolite, Rogue Trader-a sa pratnjom, iskvarenog plemića koji predvodi Haos sektu, elitni odred plaćenih ubica, lovce na ucenjene glave ili štagod drugo misle da je prikladno temi.

Tema za ovaj događaj je generička za Inq28 - Inkvizicija.
Agenti Imperiuma visokog ranga koji se bave lovom na mutante, veštice, tuđine i jeretike, koriste sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva, i igraju kompleksne igre unutrašnje politike i međusobnih sukoba.

Bitno: ovo nije kompetitivno već kooperativno igračko iskustvo, iako će neki od igrača biti sukobljeni između sebe. Tako da se očekuje od igrača da sami balansiraju svoje bande. Nije nužno da svi igrači budu iste snage, jer imaće i različite ciljeve u igri, ali ne treba preterivati.

Još bitnije: ovo je događaj za ljude koji su posvećeni kreativnim stranama hobija. Što znači da nije za svakoga. Ako niste spremni da sami konvertujete i ofarbate svoje modele, nemojte se prijavljivati. Nije neophodno da svaki model bude konvertovan, ali je poželjno. Jeste neophodno da svi budu ofarbani. Suština jeste u tome da svaki model bude jedinstven i originalan lik."

Podobna srečanja so praviloma invite-only in, ker vključujejo hobijaše s celega sveta, se zgodijo precej poredko, tako da je sorazmerno open dogodek v naši "bližini" vsekakor zanimiv. Ne vem, ali bo tudi v Beogradu enako visok nivo, ampak tukaj je nekaj preteklih dogodkov in galerij, če še koga mogoče navduši;
http://www.exprofundis.com/inquisimunda ... icon-2017/
https://ironsleet.com/2017/01/15/the-pi ... he-cipher/
http://convertorum.blogspot.com/2017/10 ... giddo.html

*Inq28 je ultra custom & fluffy pristop h skirmish 40k (Inquisitor v 28mm, Necromunda in zdaj Kill Team), kjer hobijaši raziskujejo temačnejše, obskurenjše kotičke 40k vesolja, predvsem skozi ustvarjanje noro hudih warbandov v Blanchitsu stilu z bogatimi backstoryji in igranje v igrah/kampanjah z izrazito pripovednim fokusom. Za brezsramne fluff bunnyje in custom kitbash sladokusce. Bolj podrobno razloženo tukaj (priporočam ogled tudi preostanka bloga); http://www.exprofundis.com/what-is-inq28/

Andrej
Posts: 951
Joined: Mon Mar 03, 2014 7:06 pm

Re: Narativen Kill Team na Beokonu - Beograd, 3. 11.

Post by Andrej » Mon Sep 10, 2018 9:13 pm

Zgleda čist hudo, tak "Tim Burton" feeling dajo njeni modelčki. Če bi bil mal bolj "not" bi bil sigurno zainteresiran :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests