Info za začetnika

Tanki, artilerija, letala in pešadija z II. svetovne vojne v 15mm (1/100) skali. Mogoče se v vas skriva nov Rommel ali Patton?

Moderators: evilork, woody

Post Reply
Bananaman
Posts: 6
Joined: Wed Mar 07, 2018 9:44 pm

Info za začetnika

Post by Bananaman » Wed Mar 07, 2018 10:16 pm

Zdravo!

Že pred časom sem se navdušil nad sestavljanjem in barvanjem modelov, zdaj pa sem se odločil, da bi se preizkusil tudi v Wargamingu. Po pregledu tega foruma mi je od iger najbolj všeč Flames of War (in pa Bolt Action, ki pa nima neke scene pri nas baje). Prelistal sem tanova (v4) pravila in pogledal kup Battle reportov tako, da so mi osnove približno jasne. Trenutno sem pred tem, da za začetek nabavim peš-Kompanijo nemcev iz afrike. (PSC Early Germans & Heavy team bundle) :)

Prav bi mi prišel kak nasvet, ko spravim skupaj sprejemljivo količino modelov pa mogoče kak nizko točkovni tutorial špil če bi bil kdo pripravljen izgubljat živce. Sicer nisem iz Lj vendar pogosto zahajam v te konce.

Lp!

Rugi
Posts: 114
Joined: Wed Feb 26, 2014 11:44 pm

Re: Info za začetnika

Post by Rugi » Thu Mar 08, 2018 9:11 pm

Živjo!

Če ti je všeč in te zanima WWII je to defenitivno prava igra.

Žal so nova pravila in predvsem kiks Battlefront firme pri izdajanju nove edicije kar načela veterannsko sceno, vseeno je pa še vsaj nekaj igralcev, ki jo ali bi jo igrali relativno redno.
Bolt action pa pri nas kolikor vem sploh ne obstaja...

PSC je defenitivno dober deal, tako da je ta odločitev težko slaba. Če rad sestavljaš modelčke tako ali tako pa ti svetujem da prvo vzameš te. Načeloma se da igrat z vsem :) (razen v novi ediciji so kakšni topovi povsem neuporabni).
Pa samo v vednost, nacij v tej igri je veliko, ne le nemci in USA/UK in Rusija. Jaz sem recimo začel s Finci, so pa tudi Romuni, Madžari, Poljaki in Francozi v začetku in še kaj.

Ponavadi v Lj gramo ob petkih, tam od 17:00 naprej. Ko se boš en teden odločil prit, povej pa bomo odšilali. Modelčkov ima tudi vsak čisto preveč tako da si ni problem kaj sposodit :)

Bananaman
Posts: 6
Joined: Wed Mar 07, 2018 9:44 pm

Re: Info za začetnika

Post by Bananaman » Fri Mar 09, 2018 12:30 am

Hvala za odgovor.

Me veseli, da se še vedno igra. Glede na starost zadnjih postov na tem delu foruma me je malo skrbelo :)

Glede strani sem nakako že odločen za nemce, vendar bom vseeno pogledal tudi ostale. Francozi/japonci se tematsko slišijo zanimivo.

Ko zberem/pobarvam neko normalno količino modelčkov, bom ponovno zatežil tle.

User avatar
KiP
Posts: 1161
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: Info za začetnika

Post by KiP » Fri Mar 09, 2018 1:37 pm

Bananaman wrote:
Wed Mar 07, 2018 10:16 pm

in pa Bolt Action, ki pa nima neke scene pri nas baje

Bolt action je zelo dobra igra in mogoče trenutno še boljša kot flames of war. Sam sem tudi nanovo nakupil flames of war, Afriški korpus ampak, scena je pri nas bolj mrtva kot ne, kar se flames-a tiče. Vsaj trenutno je tako!

Da se vrnem k Bolt actionu! Sam sem že parkrat poskušal koga prepričati za BA, vendar se igralce FoW ne da prepričati, oz. ne želijo še ene WWII igre.

BA se igra v glavnem v večjem merilu 1:28 in je zraven igranja še velik užitek barvat modele, ker so večji kot FoW modeli. :?
BA modele se da dobiti tudi preko Črne luknje, drugače pa preveri strani od firme Warlord games. Tu je vse kar potrebuješ oz. so lastniki igre!

Trenutno pa trije skupaj spravljamo VaS oz. Victory at sea (mongoose publishing). Gre za igranje pomorskih bitk v drugi svetovni vojni. Igra, sicer ni več podprta oz. ni novosti (ni potrebe) s strani firme katera je avtor, vendar je to to. Se da dobiti pdf-je (pri meni ;) ).

Trenutno so pri nas zastopani Američani, Japonci in Nemci. So pa še pravila za francoze, italijane in angleže.

Igra se tudi z avioni, tako lovci, torpedniki, kot tudi izvidniki in bombniki, kateri so stacionirani na kopnem. Skratka če si gledal film Bitka za Midway, je to odlična referenca.

Merilo je 1:2400 in na netu se da dobiti cel kup ladjic, tako dragih kot tudi cenejših. Kar ti dovoljuje žep.

Igra se bo testirala čez kakšen mesec, po vsej verjetnosti v tobačni. Vabljen!

lp
The duty of the Emperor's defence does not end at the walls of the Imperial Palace.

- Captain-General Trajann Valoris

Bananaman
Posts: 6
Joined: Wed Mar 07, 2018 9:44 pm

Re: Info za začetnika

Post by Bananaman » Sat Mar 10, 2018 12:32 am

@KiP
Sem pogledal pravila in par reportov od BA in igra mi je res kar všeč. Sploh inovativni vrstni red z vlečenjem kock... Vendar glede na to da ni neke scene si ne upam investirat v neko vojsko (Čeprav perry deal 40 kosov 28mm puščavskih podagan ali afrika korps nemcev, kar naj bi bilo zadosti za igrat, za ca. 20 funtov kar mika) . Če se na motim se da igrat tudi s 15 mm modelčki za FoW. Pač bi igral nekaj kjer se da dobit kak špil tu pa tam. :)

Hvala vendar ladje mi niso preveč atraktivne, potrebo zadosti kaka runda world of warship tu pa tam :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest