Page 1 of 1

Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Sep 09, 2014 3:24 pm
by baadc0de
Med iskanjem informacij o barvanju figur sem kupil ali preko zastonjskih kanalov kot je youtube pridobil razne video posnetke ali PDFje o barvanju figur. Zadevo sem zbral na enem mestu in dal na moj privatni NAS.

Vsebine so bile originalno plačljive, prav tako pa tudi spletnega naslova nebi rad "podaril" hekerjem, tako da kdor želi dostop do teh videev in ostalih vsebin naj mi prosim piše in mu bom poslal naslov, uporabniško ime in geslo. V vsakem bi prosil da če vam je bila neka vsebina res všeč, zanjo plačajte ali donirajte nekaj avtorju. Če ne veste kdo je avtor, me vprašajte in vam bom priskrbel podatke.

Če bi kdo rad kaj dodal v mojo skromno zbirko, se priporočam!

LpB

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Sep 09, 2014 3:35 pm
by baadc0de
Začetnikom in tistim malo manj začetnikom, ki bi radi prve zadeve ponovili še enkrat priporočam ogled "Public/Miniature Painting/JenHaley_AnneFoerster" - znanje ki ga imata tidve teti je izjemno in veliko pomaga.

Za wet blending priporočam serijo plaguernaught v "Public/Miniature Painting" pa tudi intervju s stricem ki izpade nekoliko kot naše južne gore list :)

Za freehand sta odlični tako AlexiZ kot freehand seriji.

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Sep 09, 2014 4:37 pm
by baadc0de
Govoril sem še z enim kolegom ki se bolj zanima za modeliranje z greenstuffa in podobnega, ki pravi da bo dal nekaj svoje kolekcije v našo uporabo konec tega meseca. V igri so videi o humanoidnih skulpturah, proporcih ogrov, orkov, ljudi in kako narediti mišice, obraze, ravne predmete in podobno.

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Sep 09, 2014 4:47 pm
by PapaOrk
Mega:) Najlepša hvala.

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Sep 09, 2014 7:25 pm
by slomax
Res dobre zadeuce

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Sep 09, 2014 7:51 pm
by baadc0de
Priporočam tudi speedpaint serijo, še posebej za vse ki ste včlanjeni v društvo. Preko njega si namreč lahko izposodite kompresor in airbrush, francoski kolega Thomas pa pokaže kako se lahko samo z nekaj washi in barvami pobarva fenomenalne figure potem ko opravi zenithal hilight layer z airbrushem ali kombinacijo undercoat primerjev. Če pa airbrush že imate, pa toliko boljše :) Tehnika je perfektna za tiste ki so bolj lenobe med nami :) ane

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Jan 10, 2017 4:14 pm
by blazo

Re: Repozitorij Znanja o Barvanju Figur

Posted: Tue Jan 10, 2017 6:22 pm
by RedDragon
Sem že videl tole, kul video. Sam sicer že nekaj časa poznam tole tehniko in jo občasno tudi uporabim (recimo za kožo) ampak nisem pa vedel, da se ji reče "fat blending". :)