Nova edicija, nov začetek

Sestavljanje in barvanje modelov za namizne bojne igre. Diskusije o tehnikah in modelih v delu, spletne povezave in revizije produktov na trgu za izdelavo čim lepših vojsk.

Moderator: baadc0de

Post Reply
User avatar
Lukna
Posts: 911
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:52 pm
Contact:

Nova edicija, nov začetek

Post by Lukna » Thu Sep 14, 2017 11:03 am

Takih niti je v tem topicu že kar nekaj, zato se mi je zdelo na mestu, da dodam se kakšno.

Z novo edicijo sem se odločil, da bom malo spravil skupaj figure, predvsem pa, da bom našel figuram primerno mesto za shranjevanje, saj sem prisiljen umaknit figure iz raznih poličk in vitrin, oz so določene pene sumljive kvalitete tudi že začele razpadati. Odločil sem se tudi, da bom probal čim več figur sestavit in udercoatat, ker sem opazil, da surove figure veliko slabše prenašajo zob časa, kot tiste na katerih je vsaj osnovna barva (da bi kaksno figuro pobarval do konca sploh ne pride več na seznam, :)).

In seveda ni boljšega načina kako se lotit organiziranje zbirke, kot da si omisliš kakšen nov model. Ena od stvari pri novi ediciji, ki mi je najljubša do pravila za vehicle, zato sem si nedavno omislil tegale Coronus Grav Carrierja. V 40k ga mislim igrat kot Venerable Land Raider, saj so pravila v bistvu narejena s tem modelom v mislih.
Upam, da bo v kratkem sledilo nekaj enot Custodes in Sestric.

Za moje razmere je Coronus ostalo skoraj nekonvertiran, edina spremembe so odstranjeni riveti in pa spremenejna vrata od cockpita (ker je model iz resina, sem se odločil da vrat ne bom pobrusil ampak bodo ostala malo dented. Mogoče ga kdaj pobarvam in naredim battle damage.).

Image
I have seen the narrow survival path that is all that stands between humanity and extinction and this is the way it must begin.
The Emperor at the last church on Terra.

User avatar
MrZombie
Posts: 415
Joined: Wed Feb 19, 2014 12:35 pm

Re: Nova edicija, nov začetek

Post by MrZombie » Thu Sep 14, 2017 11:28 am

Noice. :) kako pa kaj pridejo teli večji forge world modelčki? A je dosti iznakažen resin al se da lepo skup sestavit zadeve?

lord_blackfang
Posts: 1012
Joined: Wed Feb 19, 2014 5:19 pm

Re: Nova edicija, nov začetek

Post by lord_blackfang » Thu Sep 14, 2017 12:39 pm

Tradicionalno ima kitajec boljši quality control kot sam Forgeworld. Tale tank izgleda zelo gladek, mogoče je šlo kaj na boljše.

(moj Storm Eagle je bil v bistvu minigame... sestavi oglato škatlo iz štirih banan)
Our crops will wither, our children will die piteous deaths and the sun will be swept from the sky.
- Tom Kirby, CEO of Games Workshop, 2014 Annual Report Preamble

User avatar
Lukna
Posts: 911
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:52 pm
Contact:

Re: Nova edicija, nov začetek

Post by Lukna » Thu Sep 14, 2017 1:40 pm

Coronus ima lepe ravne in dovolj masivne dele (razen dna), tako da v bistvu zelo lepo paše skupi in nisem imel s sestavljanjem nobenih tezav.
Zgornjega dela trupa tudi nimam prileplenega pa vseeno lepo notr paše. Po mojih iskusnjah je najvec problemov z vsemi deli ki niso kockasti ali kvadrasti.

Meni osebno je resin bedn materijal in ko gledam kaksne stare figure ki jih imamo v skladiscu mi gre kar na jok kolk so se unicli detajli. Moj nasvet je, da ce mate kaj resin cim prej undercoatate, najboljs najprej eno plast in cez 24 ur se eno.

Kako pa kaj 3D printane stvari prezivijo zob časa?

Image
I have seen the narrow survival path that is all that stands between humanity and extinction and this is the way it must begin.
The Emperor at the last church on Terra.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests