Od zaprte škatle do sestavljenih prvih figuric

Sestavljanje in barvanje modelov za namizne bojne igre. Diskusije o tehnikah in modelih v delu, spletne povezave in revizije produktov na trgu za izdelavo čim lepših vojsk.

Moderator: baadc0de

Post Reply
User avatar
PapaOrk
Posts: 2853
Joined: Sun Feb 02, 2014 2:08 am

Od zaprte škatle do sestavljenih prvih figuric

Post by PapaOrk » Sun Feb 09, 2014 9:24 pm

Na tem filmčku lahko vidite kaj vse je potrebno narediti, da se dobro sestavijo miniature. Vsaka bližnica se vam lahko potem maščuje.
http://www.youtube.com/watch?v=cP1QDgYEK9Y

User avatar
Tenebris
Posts: 406
Joined: Wed Feb 19, 2014 12:51 pm

Re: Od zaprte škatle do sestavljenih prvih figuric

Post by Tenebris » Fri Feb 21, 2014 2:27 pm

Predlagam nekaj zadev:

1. Če uporabljate lepilo za plastiko je vedno boljše če ga aplicirate na oba kosa katera boste lepili. Ker lepilo za plastiko skoraj stopi dele skupaj naveden trik ustvari veliko boljši oprijem.

2. Za lepila se vam ne splačajo GW izdelki, predlagam Revell Contacta Professional oz. podobni izdelki za modelarstvo, predvem pa bodite pozorni na železno konico. Plastična konica stekleničke se hitro pokvari in posledično je lepljenje toliko bolj nenatančno, tanke kovinske konice omogočajo precizno aplikacijo lepila brez odvečnega lepila na modelu.

3. Vsako lepilo rabi nekaj minut da se pravilno posuši zaradi tega svetujem da delujete po "tekočem traku". Prvo noge in baza, nato trupi, nato oboje skupaj. Sledijo detajli in posebne zadeve na oklepih in nazadje pridejo roke. Če sestavljate marince nahrbtiki in orožje pridejo na koncu, ko so trup in detajli že pobarvani. Za lep rezultat se vam splača lepljenje glav ali čelad prav na koncu, že pobarvani po možnosti.

4. Vsak "sprue" plastičen ali resin operite preden začnete sestavljati. Tako na plastiki kot na drugih materialih ostane prah iz obdelave (nekoč je bil to veliko večji problem kot danes, ampak še vedno nasvet drži), prah kateri onemogoča pravilno lepljenje.

5. Ogrodja modelov aka sprue so odlični sestavni deli za Warhammer teren. Z malo domišlije in dobrim olfa nožem lahko ustvarite veliko stvari, od ovir in zidov pa do celih zgradb.

6. Pameten modelar bo imel v mislih enoto še preden jo bo sestavil. Pripravite vse dele preden začete setavljanje in imejte v mislih kako boste barvali model. Če vam sestavljen model omogoča dostop do vseh površin modela potem se setavi vse v celoti, če pa ne je dobro da se posamezne stvari kot so orožja, glave, nahrbtiniki in posebni elementi, pobarva posebej.

7. Prvo army lista in nato nakup in sestavljanje. Na tak način boste točno vedeli katere modele morate sestaviti, koliko vas bo to stalo in katere barve boste koristili. Dober načrt vam lahko prihrani tudi do 100 Eur z današnjimi cenami pri GW. Bundles, collections in zamenjava med kolegi lahko naredijo masikatero army listo dostopno brez večjih investicij.

8. Po sestavi se vam splača model oprati pod vodo in odstraniti stvari kot so odvečno lepilo, napake in bubbli finecasta. Liquid Green Stuff je odličen za popravilo teh napak.

9. Večino modelov ima dokaj statično pozo se pa da to spremeniti z rotacijo trupa, glave in postavitvijo orožja. Opazil sem tono modelov v nenaravnih ali pretirano dramatičnih pozah, vedno imejte v mislih kako bi model naravno deloval, se premikal in stal in poskusite to prenesti v izgled modela ko ga sestavljate.

10. Plastelin in jeklene žičke so odlični pripomočki če se setavlja večje modele oziroma če se želi pravilno sestaviti večja orožja. Pridevo v poštev tudi če želimo pobarvati nahrbtnike in glave posebej.

Just my 2 cents...
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests