Page 1 of 1

TWC Tau konverzija

Posted: Fri Mar 04, 2016 4:20 am
by Lukna
Že nekj časa se poigravam s tole idejo, pa se mi je zataknilo pri konverziji orožja (kot v vseh mojih projektih, :)). No sedaj se mi zdi, da sem našel rešitev, ki mi je všeč in sem se odločil vse skupaj dat sem gor, da malo prispevam k tej izbi(predvsem smeh) in za morebiten še kakšen predlog/mnenje.

1. Izhodiščna dilema: Zelo so mi všeč Tau Battlesuits ampak me moti ker so pač shooty vojska, jaz pa vidim miniature (cisto vizuelno) bolj v fast moving/ CC vlogi, da ne omenjam da so tau žabe. Iskal sem neka primerna "count as" pravila.

2. "Count As": Pregledal sem army liste z miniaturami, ki mi niso vizualno vsec, in poskušal najti take s pravili Armour 3+ ali manj, Initaitive 4 ali vec, Toughnes 4 ali vec, CC orientated in premikom , ki upraviči thrusterje na Tau Battlesuitih. TWC so perfect fit.
Prisel sem do naslednje ideje:
- TWC = Battlesuit
- Dread = Broadside
- Fenrisian Wolf = Drone
- Storm wolf = Tau Flyer
- Servitor = recon drone

Pol pa še za sugar on top:
- Logan Grimnar = riptide
- Imperial knigt (ally) = KV128

Za Ghostkeel in Stealth Suite mam se posebno idejo za drug post, :)

3. Premikanje:
Kaj majo skupnega Jetpacki in Cavalry pravila: Armored Core
https://www.youtube.com/watch?v=DjIiwiZ ... be&t=1m46s

4. Izgled in fluff:
Pred dolgo dolgo casa sem ze naredil tole konverzijo (zadeva se odpre in notr je ena bejba):
Image
V povezavi z animejem Jin Roh in ker pač gre za Space Wolf pravila je prišlo samo od sebe da naredim Wolf Brigade in naredim vse z lobanjami v čeladah (kar paše tudi v overall temo moje cele 40k zbirke).
Image

5. Orožje:
V moji listi so po trije TW v eni enoti in so oboroženi z : Power Fist, Wolf claw in Thunderhammer.
Tau nimajo ravno izbire z CC orožji, SW zadeve pa zgledajo posiljeno na Tau battlesuitih. Probal sem vse živo orožja od razno raznih ras, dokler se nisem spomnil na tele kekce:
Image

To so the 3 Storms: Rain, Thunder in Lightning. Rain je swordsman in uporablja tudi claws (!!!), Thunder je full mocan,... tud z roko, lightning ma pac strele pa sem prisel do Thunder-tetsubota (da ohranim japanese tematiko). Torej kaj dobiš, če zmešaš SW in Tau: Big trouble in little china, :)))).

Re: TWC Tau konverzija

Posted: Fri Mar 04, 2016 4:21 am
by Lukna
for future use

Re: TWC Tau konverzija

Posted: Fri Mar 04, 2016 4:30 am
by Lukna
Prvi TWC (rain). Claw sem konvertiral iz Nekron Gauss blasterjev. V ogledalu se vidi, da ima na backpacku glavo od volkca iz enga SW shoulderpada.
Image


Dreadnought. Broadside je dobra izbira, ker nima jetpacka. Ker je Dread vehicle se poigravam z idejo , da bi uporabil eno drono namesto glave: ie kokr da se en volkec(ki je count as za drone) pelje v battlesuit-u. V roki ima dread storm ščit, ki ga bom povezal z zadevo na hrbtu (ala power generator)

Image

Re: TWC Tau konverzija

Posted: Tue Mar 08, 2016 4:03 am
by Lukna
Danes sem dodal Dreadnoughtu sekiro in naredil se an battlesuit (thunder). Za enkrat sem samo nalepil roke od Commanderja (count as power fist). Z eno roko ni dobro zgledalo, zato sem dodal se drugo. Verjetno bom skrajsal tudi antene na čeladi.

Image

Re: TWC Tau konverzija

Posted: Tue Mar 08, 2016 10:42 am
by FinaGlista
he he, odlično.

Re: TWC Tau konverzija

Posted: Tue Mar 08, 2016 12:53 pm
by blazo
Zanimivo, ampak meni manjka sarkofag na dreadu.

Re: TWC Tau konverzija

Posted: Fri Sep 23, 2016 3:25 am
by Lukna
Dodal sem se malo detailov (rep in na roki kable) in undercoat.

Image

Image