The 9 age NOVA magija, OJA

Fantazijska bojna igra z 28mm modeli in D6 kockami. Demonske pošasti in bojne kočije, magija in smodnik, velikani in pritlikavci.

Moderator: Krokz

User avatar
FinaGlista
Posts: 3209
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

The 9 age NOVA magija, OJA

Post by FinaGlista » Tue Nov 28, 2017 6:04 pm

Image

Če kdo še ni videl, sicer pa spodaj, hiter povzetek:
https://www.the-ninth-age.com/blog/inde ... -of-magic/

Prenova magije izgleda SUPER duper, oz skoraj prelepo, jupidi jupida ;)

- Ta bo sedaj bazirala na karticah, kjer bo imel caster vedno za circa D3 več kock, oz caster ima od 4 do 7 kock +D3 na fazo
- Bound spelli so obrnjeni na glavo, meni je ideja TOP, veš, da boš 100% zacastal, samo moraš izločit kocke
- Vsaka rasa naj bi dobila svoj spell, ki ga lahko Wiz menjajo za X spell
- Wiz, ti se sedaj delijo na 3 stopnje:
Level 1 pozna 1 spell in še to le prvi od magic lora, ki ga izbere, kjer lahko ta spell menja za spell od rase, kateri pripada
Level 2 pozna 2 spell in sicer 2 in 3 spell od magic lora, kjer lahko en spell menja za 1 ali 4 spell iz lora, ki ga pozna oz še 1 za spell od rase, doda 1 veil tolken
Level 3 pozna 4 spell praktično po izbri iz enega magic lora, doda +1 na cast in dispel, doda 1 veil tolken v pool za castanje
Pod črto Wiz KONČNO sami izberejo spelle, le Master Wiz ima opcijo do zadnjih 2 spellov iz magic lora
- Fizzle, če vržeš 1 ali več 1 na D6, gredo vse nazaj v casting pool :D
- NI več dispel scroll, kar bo spet malo več razlike naredilo med vojskami, ki imajo Wiz in temi, ki ga nimajo, trenutno bi rekel, da slednje ta moment prelahko blokirjao magijo
- prenovljen Miscast, sedaj deluje tako, da so 3 enake kocke Miscast, se pravi na 2 kocki, ga ne mores naredit, na 3 so blagi efekti, na 4 ali 5 kock pa lahko fašeš resno kazen

Uglavnem Fantasy gre vedno bolj ven iz random zadev, Magija je napram 8ed, kjer je vse pokalo od magije sedaj na ZELO blagi verzije slednje, je dobra, ni pa več nujna.

User avatar
kebab
Posts: 182
Joined: Sun Jan 08, 2017 8:01 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by kebab » Thu Nov 30, 2017 11:41 am

D3 si malo na približno zaokrožil? :D Ker ni tega pravila. Channel je zdaj preimenovan v Siphon in vsak, ki ima to pravilo doda en Veil Token v vsaki magic fazi, ki jih nato lahko zamenja v lastni magic fazi za magic dice. Razmerje je 3 VT : 1 MD.

Za mojo listo, ki sem jo uporabil na KMKju (channel imajo Prelat, Arcane Engine in Wizard Master) to pomeni 3 VT na turn, se pravi lahko dobim v svoji magic fazi 2 dodatna dicea samo od siphoninga/channela. Tako, da se bo dalo kar lepo razliko med kockami naredit v teoriji. :) Veil Tokene se bo lahko uporabljalo tudi za določene spelle, žrtvuješ en token in spell je avtomatsko castan. Mislim, da imajo HBE tak racial spell, kjer porabijo token, da healajo wounde.

Baje naj bi se spelli v testiranju kar castali, cca. 1-2 na magic fazo. Ni spet tako grozno drugače kot v trenutni verziji, samo dosti bolj konstantno. Meni se zdi super, bom pa videl kako je ko bom dejansko igral.

User avatar
FinaGlista
Posts: 3209
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by FinaGlista » Thu Nov 30, 2017 12:46 pm

D3 je približno to kolikor piše, da dobiš Veil tolkenov, to je od 2 do 9, oz kot si napisal, če pretvoriš to v magic dice 1 proti 3 dobiš circa D3 power dice več.
Če imaš 3xWiz, ki siphoninga/channela, vsi Wiz NE morejo, to moraš pazit, dobiš s tem 1 power dice oz 3xVeil tolken = 1 power dice na turn in ne 2.

Magija je odlična zastvaljena, meni je genijalno kako so rešili, oz če sem prav razumel Matica, so ta predlog podali IT, oz zelo podbnega, ko se je THe 9 age šele razvijal.

User avatar
kebab
Posts: 182
Joined: Sun Jan 08, 2017 8:01 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by kebab » Thu Nov 30, 2017 1:44 pm

Če sem prav razumel channelaš/siphonaš vsako magic fazo, se pravi tvojo in nasprotnikovo. Tokene pa lahko zamenjaš samo v svoji. Tako, da če imaš 3 modelčke, ki siphonajo, lahko zamenjaš v svoji fazi 6 tokenov za dve kocki. Seveda, če imaš prvi turn, potem ne moreš v prvem turnu.. :)

User avatar
FinaGlista
Posts: 3209
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by FinaGlista » Thu Nov 30, 2017 2:15 pm

Aja, to pa moram še pogledat kako je.

liskit
Posts: 124
Joined: Thu Mar 27, 2014 8:57 am

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by liskit » Thu Nov 30, 2017 3:12 pm

Ojla...kebab pogleaj ce ti res vsi chanlajo oz siphnajo....ker pol je to kr mocno....drugace pa koliko si jaz razlagam pravila siphona samo Active player....torej Power disice.....Reactiv player mislim da ne more....lahko samo zamenja shranjene od prej pa se za to nisem preprican....ker ce ni tak pol smo tak spet tam kjer smo bili in se ni nic kaj dosti spremenilo....se bo spet dominiralo v magiji...saj res da spelli niso vec tako hudi so pa druge kombinacije(buff debuff) ki jih lahko naredis in takoj pripeljejo igralca z dosti magije na bolje...😐
No tak si jaz razlagam in me kr popravite ce se motim....😆

User avatar
kebab
Posts: 182
Joined: Sun Jan 08, 2017 8:01 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by kebab » Thu Nov 30, 2017 3:43 pm

V bistvu imata prav.. sem narobe prebral zadnjič. Potem pa ni tako učinkovito, kot sem mislim. Sem mislim, da je to point nove magije, da da igralcu prednost, če vloži veliko pik vanjo in je bolj konstanten pri tem. Ne pa tako kot sedaj, ko daš lahko 600-700 pik za wizarda in channele, pa te še zmeraj zajebejo kocke. V vsakem primeru, bo treba testirat :)

Ihaveaferrari
Posts: 73
Joined: Tue May 09, 2017 3:13 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by Ihaveaferrari » Thu Nov 30, 2017 3:52 pm

Meni osebno je zelo všeč sprememba, ni mi pa všeč vpeljava kartic. Nova zadeva, ki jo moraš vleči s seboj, da ne omenjam goljufanja (seveda v prijateljskih igrah to ni problem :) ), ki se takoj pojavi pri karticah (markiranje, zarezice, ipd..). Osebno bom raje uporabljal kocke, da determiniram katera faza magije (od 1 do 8) je na vrsti, lažje pa še pritoževanja ne bo.

Drugače pa kot je Matej omenil, Hbe dobimo racial spell, ki za vsak Veil Token "poheala" 2 infantry wounda oziroma 1 velikega in to v vsaki fazi enega turna (magic,shooting,combat). Omejen si na uporabo le 2 tokenov na fazo, vendar to pomeni, da lahko v določenih rundah(če seveda imaš toliko Tokenov) pozdraviš do 12/6 woundov, plus po novem ima naš bojevniški čarovnik (Master of Canreig Tower) določene spelle iz različnih poti (witchcraft,druidism,ipd..), vendar pa za vsakega uporablja druidism Attribute (torej je kot nekakšen ultra support čarovnik, ki se še tepe saj je pravzaprav commander). Torej "healanja" bo v novi ediciji za Hbe ogromno, zveni zelo močno ampak kot za vse zadeve bo treba najprej preizkusit :).

User avatar
FinaGlista
Posts: 3209
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by FinaGlista » Thu Nov 30, 2017 5:54 pm

- Glede kartic ne vidim zakaj jih rabiš, vržeš kocko D8 pa je ;)

- Magija je izredno pobljšana, se pravi, v grobem dobiš od 4 do 7 kock na fazo, oz toliko jih dobita oba igralca, potem dodaš še D3 dodane tolkene, oz od 2 do 9 Veil tolkenov, če je 3xVeil tolken enako 1 power dice si nekje na D3 kockah več.

- Caster je VEDNO v prednosti, zakaj, ker, ko zacastaš, če vržeš povprečno, nasprotnik tvega, da z istim številom kock ne bo uspel, bog ne daj da vržeš nadpovprečno

- Kot drugo obstaja pravilo Fizzle, kjer za vsako 1 na cast dobiš kocko/ke nazaj v power pool

Pod črto caster bi moral bit v prednosti dveh uspešno zacastanih urokov na fazo, razn če je največji nesrečnih oz če noro tvega z meti.

Kot drugo seveda se splača imet več casterjov, sploh sedaj, ko imaš posebn spell od rase, recimo sam bi na uč rekel, da se bo zelo igralo 2xLevel 2 Wiz ali pa 1xMaster.

liskit
Posts: 124
Joined: Thu Mar 27, 2014 8:57 am

Re: The 9 age NOVA magija, OJA

Post by liskit » Thu Nov 30, 2017 6:01 pm

Glede kartic ni problema....res je da lahko preko oznak in zarezic in se in se vplivas na potek magicne faze ampak moras zelo zelo premislit kako in kaj....ampak ni problema....saj imata oba igralca kartice....jih pac zamenjata in igra vsak z nasprotnikovimi....smo ze tako igrali v mislim da 5 ediciji in je slo....sem pa skoraj 100% da se bo tako igralo in menjavalo na vse velikih turnirjih....😆
Glede HBE pa ne morem komentirat ker se jih nisem videl....ce pa je to res pol pa je to kr hudo ja....😊

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests