The 9 Age zanimive liste

Fantazijska bojna igra z 28mm modeli in D6 kockami. Demonske pošasti in bojne kočije, magija in smodnik, velikani in pritlikavci.

Moderator: Krokz

User avatar
FinaGlista
Posts: 2394
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: The 9 Age zanimive liste

Post by FinaGlista » Thu Mar 08, 2018 12:38 pm

En lušten turnir v IT in rezultat ter liste.
GLede toč je treba upoštevat:
The first 10 guys in ranking had played 6th games, the others just five.

https://www.the-ninth-age.com/index.php ... post922180
Liste:
https://docs.google.com/document/d/1aK8 ... yBIg8/edit

Ihaveaferrari
Posts: 15
Joined: Tue May 09, 2017 3:13 pm

Re: The 9 Age zanimive liste

Post by Ihaveaferrari » Thu Mar 08, 2018 2:13 pm

Mogoče je omembe vredno, da so igrali pre-hotfix. Hbe so očitno razočarali z rezultati, glede na to, da so imeli na razpolago še vse močne pre-fix zadeve.

User avatar
FinaGlista
Posts: 2394
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: The 9 Age zanimive liste

Post by FinaGlista » Thu Mar 08, 2018 3:19 pm

Glede HE, ne bi rekel, da so razočarali, razn če sodiš po 3 igralcih, kjer spet ne pozabi, da so le TOP 10 igrali 6 igro in imajo zato slednji igro več pik od ostalih 60 igralcov!

Je pa zanimivo kako, d ajih je bilo tako malo, ti pa z veseljom demonstriram enkrat njihovo moč, če boš za menjavo vojske, recimo ;)

Je pa hecno, da je najboljši HE igral zmaja, ki si rekel, da ni dober.

Ihaveaferrari
Posts: 15
Joined: Tue May 09, 2017 3:13 pm

Re: The 9 Age zanimive liste

Post by Ihaveaferrari » Thu Mar 08, 2018 4:27 pm

Kot prvo bi rad izpostavil, da ne zagovarjam Hbe ali jočem njim v prid zaradi tega ker jih igram. Definitivno sem dokazal, da mi moč lastne vojske ne pomeni veliko glede na to da sem igral Orke v 6,7 in 8 ediciji, kjer je bila situacija vse prej kot rožnata. Tako, da demonstracije moči ne rabim, ker mi ne pomeni veliko (bi pa z veseljem kdaj zamenjal zaradi pridobivanja izkušenj :) ).

Kot drugo tudi če vsakemu od top 10 odvzameš 20 pik za 6 igro (torej če predvidevamo da je vsak izmed top 10 igral 20-0 zadnjo šesto igro, zelo malo verjetno ampak recimo, da se je to pripetilo) je najboljši Hbe igralec še zmeraj na 18. mestu. Kar nikakor ni slabo! Je pa presenetljivo nizko za vojsko, ki je veljala za Crème de la crème in kjer je bilo jokanja o njeni nad moči še in še. Povprečno so igralci Hbe zasedli 36. mesto in kot si sam opazil so bili le trije. Kar je za Hbe kot eno izmed najbolj reprezentiranih vojsk zelo zanimivo. Upad igralcev Hbe beležijo tudi na drugih turnirjih, niso pa edini. Npr. izginjajo tudi ogri. Ali je to zgolj golo naključje ali ne pa ne bom sodil, ker nisem ne dovolj izkušenj ali dovolj ozaveščen o stanju vojsk in to raje prepuščam drugim.

Glede velikega zmaja pa ni neke velike debate. Mogoče če ga ne bi imel bi se uvrstil višje :lol:

User avatar
FinaGlista
Posts: 2394
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: The 9 Age zanimive liste

Post by FinaGlista » Fri Mar 09, 2018 10:30 am

Težko je reči kje so vse vojske po moči ta moment, trenutno je igra v BETI, recimo, ko sem jaz videl O&G 2.0 in VC sem bil 100% da so slednji razred boljši, ko pa sem boljše pogledal in prebral;) kaj pa kako pa bi sedaj morda prej obratno trdil.
Kar hočem povedat če slabo na hitro oceniš nekaj oz ti podrejo tvoj način igre hitro skočiš na X raso in turnirski igralci vedno mislijo, da so našli alfa in omega listo in da je X rasa sedaj najhujša in Y preslaba, pa je to sigurno res...

Potem pa pride drugi turnir kjer je nek "Franci" pa zmaga z XY listo in so potem vsi šokirani, recimo to se je zgodilo z VC na tem turnirju, vsi jamrajo kako je XY enota močna pri VC pa pride ta tipček in zmaga z totalno klasično listo poceni blokci in enoto Vampire spawnov in to 8 njih, kar tudi sam igram, ironično jih celoten VC forum pljuva, češ kako slabi so sedaj...

Poanta je, da dober igralec naredi čuda iz enot in sinergije in ravno naš sistem ima v določenih rasa to izredno izrazito in če ti rata naredit tako listo, boš užival in posledično tudi zmagoval.

Kot drugo pa turnir kjer je 70 ljudi lahko pove veliko ali nič, če so le trije igrali HbE, vsekakor je zanimivo, da se določenih vojsk sploh videlo ni oz v malem števliu... morda je razlog tudi to, da so določene rase, ki so bile prej slabe, sedaj dovolj dobre, da so ljudje komaj čakali, da jih igrajo recimo: SE, Bretonnci, sam odkar igram Fantasy še nisem videl tako velikega števila SE aka WE na noben turnirju in morda kaže ravno to kar pišem, da ko so WE končno sprostili slote, so jih spet vsi željno začeli igrat in tako je še za kakšno drugo raso.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests