Age of Sigmar liste

Fantazijska bojna igra z 28mm modeli in D6 kockami. Demonske pošasti in bojne kočije, magija in smodnik, velikani in pritlikavci.

Moderator: Krokz

User avatar
FinaGlista
Posts: 3430
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Age of Sigmar liste

Post by FinaGlista » Fri Aug 12, 2016 3:29 pm

Ker se mi res ne da iskat po forumih, bi prosil, če lahko tukaj kakšno listo kopirate in zraven napišete pike, da si človek malo lažje predstavlja vse skupaj.
Fajn pa je, če se morda še napiše zakaj taka lista.

User avatar
FinaGlista
Posts: 3430
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Age of Sigmar liste

Post by FinaGlista » Sun Aug 14, 2016 12:13 am

Ekola prav igra je za mano, bilo ker luštno.
Moja lista je bila slaba, igral sem Death in sicer:

Nefretka kot genralko
Ghoul king na terrogheistu
2x20 Skeletov
1x10 Zombijev
2x9 Shabtijev

Klemen pa je imel Wood Elfke:
Uno deklo aka boginja za 620pik, ki je orenk TERORIST
2x6 dreves ki streljajo, ki so še hujši terror zganjali nad mano.
2x20 Arčerji
5xArčerji in pe 6 konjičekov

To je 2000pik, končalava sva sila hitro pomoje 2 turn igrala narobe, ker nisva metala za turne ;)

Uglavnem igra je bila ok, samo dokler je shooting kot je, se pravi streljaš v CC brez penala, kot drugo teren doda +1save samo žal NE deluje na monsterje, le te so tako veliki, da ni terena za kateri bi se skrili, ker ni nič Sky High in kot taki free kill skoraj.

Tako, da če se malo cover popravi in shooting fazo, bo igra boljša, če se pa še magijo pa že odlična, verjetno ko pride AoS 2.0.

User avatar
Zigha
Posts: 379
Joined: Thu Feb 20, 2014 12:53 am

Re: Age of Sigmar liste

Post by Zigha » Sun Aug 14, 2016 12:36 pm

Fajn, da ti je vsaj luštno blo :)

Kaj pa dela tale boginja od We-jev, da je tak broken? Katere arčerje je imel v listi, običajne ali Waywatcherje? Če je imel waywatcherje bi se še mu splačalo imet nomad princa v listi, ker ima command ability, da lahko vsi wandererji ( v tem primeru waywatcherji) re-rollajo 1 to hit, tak da failaš sam na 2ke kar je brutalno.

Meni je pa fajn, da je shooting tak "močen", ker kakorkol je še je vedno igra s kockami in komot failaš zadet karkoli. Dve zadnji igri sem izgubil, ker nisem nič zadel oz sem slabo metal moj nasprotnik pa je pač metal povprečno dobro in so bli moji archerji precej nauporabni.

Svetujem ti da boljšo listo narediš. Neferato bi jas kar pustil, ker je brutalna, ushabtiji so pomoje najboljši v enotah po 6, ker je 9 preveč oz nimaš neke koristi razen večjega števila modelčkov, namesto ghoul kinga na terrorju bi dodal nacrosfingo, ki je brutalna itd. Malo si poglej na youtube-u battle reporte od modela doom & darkness, ki igra death in ma ful fajno listo ;)

User avatar
FinaGlista
Posts: 3430
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Age of Sigmar liste

Post by FinaGlista » Sun Aug 14, 2016 2:53 pm

Ves imas prav veliko stvari, samo si ti videl WE shooting, poglej drevesa za 60pik vsak 2xstrel 30 range+6move, +4reroll armor, 5wundov dejasnko je 1 boljsi od Orkovske masine vsake pa je pol pik cenejsi, ker so njihove masine 120pik, ker tudi oni delajo z vsakim strelom D3wunde.
On je imel 12njih oz 24 strelov, kjer rerolla to wund eno rundo zaradi une boginje, ki je pa itak terminator, poglej jo malo, v grobem level 3 Wiz, ki ima samo 16wundov in tudi 16move, le +3save, ki ga itak veca na +2, da ni prevec boga se vsako hero fazo pozdravi za D3, potem poglej njej CC ima udarce, ki delajo po 5wundov, ce charga v teren se prej D3 motral naredi strelja na 30incev...

Klemen je odigral na easy sel z drevesi do roba vse okoli njih dal arcerje 20, da jih nisem mogel chargat in me odstrelil oz me je njegova dekla na hroscu poklala, je pa res, da je moja lista slaba, Shabtiji v 9 so Odklop tudi 6 je ok, sploh ko jim dodas +5 aka Ward save.

Samo zal monsterji od Death niso dovolj dobri, ko zacnes delat grdobije iz list in Sfinge so hudo drage, da o Necrosfingi ne govorimo.

User avatar
Zigha
Posts: 379
Joined: Thu Feb 20, 2014 12:53 am

Re: Age of Sigmar liste

Post by Zigha » Sun Aug 14, 2016 3:21 pm

A no potem pa je kar grda tale boginja oz njegova lista nasploh (čeprav bi lahko še bolj hudo sestavil):) pa moraš priznat, da si ti mel napram njemu fajn slabo listo :D a sta igrala na kake objective al sta igrala kar navaden battleline? Svetujem ti, da probaš čimveč različnih variant list, da poskusiš tudi stvari, ki se ti zdijo predrage itd.pa boš potem videl kaj pa kako ;)

User avatar
FinaGlista
Posts: 3430
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Age of Sigmar liste

Post by FinaGlista » Sun Aug 14, 2016 5:20 pm

Vse sva narobe igrala, objective sva pozabila igrat.
Vsekakor se, da njegovo listo zmagat, sploh ni debate.
Problem je bolj v tem, da je shooting recimo temu smesen.
1.gres v CC z arcerji, ko je njegov turn in so se gori na mizi te najprej strelja v shooting fazi po tem te pa se tepe z istimi arcerji, da ne govorim, da lahko kar iz tega CC streljajo v drugi.

2. Ce si v CC nisi varn pred shootingom, ker je huda.

3. Teren je ves enak oz tako bom napisal, ce igras klasicno brez magic terena je kot sem napisal ali je voda, hrib, gozd... Vse, da le +1armor enotam, ki niso monsterji.
Ce igras magic teren je kar naenkrat tono pravil za vsak kos terena kaksna stran.

3. Magija kot sem pisal problem je, da so amam skoraj vsi spelli 18range in ker je magija pred move fazo je to bolj meh.

4. Igra je se v neki recimo Alfa fazi, se pravi imas enote ki totalno prekasjo X enoto za pol pik. Dolocene enote ala masine so izgubile pomen.

Potem pa imas vse ODLICNE ideje te igre:
1.GW je naredil noro podporo, take nima ena sama igra
2. Easy to play hard to mastr, verjetno tukaj velja
3. Igra se je NORO pocenila napram prej
4. Fenomenalan ideja, da manj wundov, ko ima posast slabsa ratuje
5. Ogromnk sinergije z formacijami
6. Koncno lahko ista enota strelja na vec tarc
7. Ogromno scenarijov

Uglavnem igra je ze sedaj solidna z zgoraj omenjenimi popravki bi bila pa odlicna, morda to doseze z 2.0 verzijo morda ne, je pa fajn za igrat in jo bom sigurno igral.

User avatar
Zigha
Posts: 379
Joined: Thu Feb 20, 2014 12:53 am

Re: Age of Sigmar liste

Post by Zigha » Sun Aug 14, 2016 5:43 pm

Ja se strinjam z večino napisanega. Je pa res, da je ful bolj zanimivo, če igraš z objectivi kar sta pa vidva pozabila hehe :D malo popraviš listo pa bo, sam najverjetneje te bo skos outshootal, ker death nima nekih jakih archerjev oz shootinga, tak da bi ti prot njemu bolj masa modelčkov prav prišla. Je pa tak, mu kak turn shooting zablokira in dobiš še povrhu kak double turn pa so hitro archerji izbrisani. No meni se ful dopade igra sam kot si rekel easy to learn, hard to master, ker vseeno moras v vsakem turnu vzet v zakup tono razlicnih faktorjev, ki ti lahko zagrenijo zivljenje :)

User avatar
FinaGlista
Posts: 3430
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Age of Sigmar liste

Post by FinaGlista » Sun Aug 14, 2016 7:02 pm

Ja to sva z Klemnom ugotovila ogromno modelckov pa poceni heroje, da vsem v 10 incih das +5ward save to zna bi optimum.
Skoda mi je, da ni vec Vampir one man band kot je bil vcasih, ne recem, da so slabi samo so cisto povprecni heroji, ce so na monsterjih pa so v vecini primerov predragi.

User avatar
Zigha
Posts: 379
Joined: Thu Feb 20, 2014 12:53 am

Re: Age of Sigmar liste

Post by Zigha » Sun Aug 14, 2016 11:07 pm

Jah ti "tastari" heroji so bol ko ne meh, so pa določeni "tanovi" lahko komot one man band. No dobro, če igraš tako listo kot jo je Klemen, lahko takega uber heroja v enem turnu dobrega shootinga ubiješ :D

User avatar
ibzsabre
Posts: 838
Joined: Sat Jan 25, 2014 5:44 pm

Re: Age of Sigmar liste

Post by ibzsabre » Mon Aug 15, 2016 10:19 am

haha bejba terorist.. lepa ;)

drugace Miha jaz mislim da vampir bi komot bil one man band.. samo drugace ga moras spilat.. prevec si v fantasy mentaliteti, kjer ce je en heroj na monsterju (no recimo da se jih spila) prebil WE listo in se "skril" v CC, je WE pusil igro.. tukaj to preprosto ne dela vec, ker se ti bo nasprotnik zazidal (vedno je nek battleline ki je ponavadi poceni in bolj meh kot ne) in te potem odstrelil/pochargal, ipd.. Torej heroji na monsterjih so seveda viable, samo ne mores jih pa spilat suicide style. Ce pa ze hoces solo herojski run, bi moral zboostat njegov armor na 3+ in un spell da rend nanj ne deluje. Tak bi imel na kurnos strele 3+/5++ namesto 5+/5++.

ja 2. turn sva pozabila metat kdo gre prvi, ker sva bila oba navajena zaporednih turnov. Tak me je Miha kar stisnil, tak da dat nasprotniku prvi turn in potem probat nanizat dva je kar brutalno.

glede tega kako so kake enote dobre oz. ne je pa tezko rect.. treba odspilat se kak spil.. itak ze svojih enot nisva poznala, ti si potem ushabtije in unega monster lorda zamenjal tekom igre, kar je se tezje za dobit nek vtis.. se kak spil v miru pa se balans lazje oceni..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests