Osnovne Informacije o Warhammer 40.000

Najpopularnejša strateška namizna bojna igra. Uporablja 28mm modele, D6 kocke in se odvija v daljni prihodnosti vesolja, kjer imperij človeštva klone pod silami demonov, nezemljanov in heretikov.

Moderators: ibzsabre, Darkangel

Post Reply
User avatar
baadc0de
Site Admin
Posts: 1283
Joined: Sat Jan 25, 2014 4:40 pm
Location: not earth, clearly

Osnovne Informacije o Warhammer 40.000

Post by baadc0de » Sat Feb 01, 2014 12:19 pm

Warhammer 40.000, na kratko "40K", je namizna strateška bojna igra (tabletop strategic wargame) angleškega proizvajalca Games Workshop. Znana je kot najbolj razširjena igra med igralci namiznih strateških bojnih iger.

Igra se na mizi veliki 6 krat 4 čevlje (pribl. 1.8m x 1.2m) in uporablja samo običajne šest-strane kocke (D6). Games Workshop kot proizvajalec je znan po kompleksnih in globokih zgodovinah o svetovih v katerih se odvijajo njihove igre in Warhammer 40.000 je eden najbolj dodelanih v tem pogledu. Igre tipično trajajo med dve in tri ure, obstaja pa veliko variant kako se igro prikroji na veliko krajši format (pol ure) in veliko daljši (več dni v etapah).

Image

Zgodba igre 40K se prične s sesutjem človeške civilizacije, ki je postavila mnoge kolonije po celi galaksiji. Vlada totalni kaos in anarhija, poleti in komunikacija med planeti je nemogoča zaradi neprestanih vesoljskih neviht. Mnogi planeti propadejo v kameno dobo, nekateri obdržijo civilizacijo in kontrolo, ampak so izolirani in nemočni.

Image

Na planetu Terra se pojavi velikan v zlatem oklepu, ki združi nacije in kontinente med sabo in ustanovi Imperij Človeka (Imperium of Man) in okliče za Imperatorja (Emeperor). V skrivnem laboratoriju razvije genetske naslednike človeštva, Space Marince, bojevnike-velikane brez strahu, trikratno močjo in vzdržljivostjo. Ob istem času vesoljske nevihte pojenjajo in Emperor se s Space Marinci odpravi od planeta do planeta kjer doseže njihov pristop v imperij preko sile ali diplomacije.

Image

Po tem času osvajanja teritorija se zgodi huda vojna v imperiju, katere Emperor ne preživi. Zadnjih 10.000 let je vklenjen v svoj prestol ki ga umetno ohranjena v zadnjih izdihljajih. Imperij človeštva je z vseh strani obdan z nasprotniki - xeno rase z drugih planetov, demoni z warp dimenzije, heretiki in disidenti znotraj imperija. Vsak dan umrejo biljoni ljudi v nesmiselnih vojnah in spletkah. Sile kaosa in rase z drugih planetov pritiskajo na imperij ob vsaki priložnosti.

Image

V igri kontrolirate eno izmed vojsk v 40K univerzumu, naj bodo to sile kaosa oplemenitene z warp demoni, tankistične divizije imperija, imperijalna elita Space Marinci, ali katera izmed mnogih xeno ras drugih planetov. Vsaka rasa ima svoj princip in deluje drugače, ima druge prednosti in svoj nabor šibkih točk. Vsaka igra je lahko povsem drugačna in kljub temu da si dva igralca delita pripadnost neki vojski, ima vsak od njiju lahko zelo različen pristop k vojskovanju in za to uporablja povsem drugačne figure - 40K kot igra zelo podpira raznolikost in eksperimentiranje.

Image

Vsaka vojska ima svojo individualno bogato zgodovino, polno herojskih dosežkov in obupnih polomij. Veliko nas poimenuje različne pomembnejše elemente svoje vojske (recimo vodje, specialiste, velike tanke..) in se okrog njih splete veliko zgodb preživetja v najbolj neugodnih situacijah in drznih akcij.

40K, na kratko je narativna igra, v kateri se bodo domače počutili tisti, ki jih zanima sci-fi in fantazijska tematika, ki jim je všeč strategija in taktično razmišljanje in imajo radi modeliranje in barvanje figur.

Image
Yours truly, the man with no time.
4: https://www.youtube.com/watch?v=nsrEH3U03fY

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests