-1 to hit

Najpopularnejša strateška namizna bojna igra. Uporablja 28mm modele, D6 kocke in se odvija v daljni prihodnosti vesolja, kjer imperij človeštva klone pod silami demonov, nezemljanov in heretikov.

Moderator: ibzsabre

Post Reply
User avatar
KiP
Posts: 744
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

-1 to hit

Post by KiP » Wed May 23, 2018 4:16 pm

Na primer, moja enota ima -1 to hit na sebi, bodisi magijo ali pač stratagem.

Torej, enota katera napada mojo enoto ima to hit 3+. Recimo, da je v nasprotni enoti pet modelov, kateri vržejo 3, 3, 2, 4, 5.

Moje vprašanje: ali se sedaj vsi ti meti spremenijo v -1 rezultat. Se pravi 2, 2, 1, 3, 4. Dva zadaneta, trije falijo.

Sprašujem zato, ker če se rezultati spremenijo, potem se lahko tista 2, katera postane 1 rerolla, če je general blizu ali kaj drugega, kar dovoli rerollat enke.

Kaj mislite?
I come to dance...the dance of DEATH

User avatar
FinaGlista
Posts: 2861
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: -1 to hit

Post by FinaGlista » Wed May 23, 2018 7:33 pm

Ne ne. Ce imas minus to hit enostavno take mete ki ne zadanejo izlocis. 1 ostane 1 in 3 je se naprej 3 in se ne spremeni v 2...

Andrej
Posts: 809
Joined: Mon Mar 03, 2014 7:06 pm

Re: -1 to hit

Post by Andrej » Wed May 23, 2018 7:34 pm

V tej ediciji so najprej reroli in potem -1 to hit. Se pravi trojk ne rerolaš ker so hiti, vendar so po "modifajerjih" dejansko missi.

User avatar
KiP
Posts: 744
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: -1 to hit

Post by KiP » Wed May 23, 2018 10:21 pm

Andrej, meni je bila sporna samo enka. Trojke oz. zaradi -1 to hit so potem dvojke. Nek rezultat se mora pač vreči in sem mislil, da se spremeni.
Torej, če so najprej rerolli potem je to to in ne tako kot sem jaz razmišljal.

Namreč sprašujem tudi zato, ker imajo harlequini en plašček, kateri vse hite kateri falijo v cc in so rezultat ena, pred rerolli (tako so igrali na miniwargaming kanalu) naredijo na 2+ mortal wounde napadalcu. Potem pa se šele rerolla enke za to hit, če je to seveda omogočeno s strani pravila ali stratagema. Praktično se ne splača iti pretepat Solitaire ali Troupe masterja - generala, ker lahko ubiješ sebe! :twisted: :twisted:

p.s.
Če so igrali prav! Se zgodi tudi napaka na takem resnem kanalu!
I come to dance...the dance of DEATH

User avatar
lenoba
Posts: 338
Joined: Wed Feb 19, 2014 8:36 pm

Re: -1 to hit

Post by lenoba » Thu May 24, 2018 4:31 pm

Na zadnjem turnirju sem dobil hudo lekcijo - najprej rerol, nato -1. Chaos lord omogoča rerol 1 to hit, zato lahko bolj pogumno streljaš overcharged plasmo. Ampak, 2 to hit ne rerolaš, se pa spremeni v 1 in zato se skuri. Upam, da me niso nategnili.

Andrej
Posts: 809
Joined: Mon Mar 03, 2014 7:06 pm

Re: -1 to hit

Post by Andrej » Thu May 24, 2018 5:20 pm

@Lenoba
Mislim da je tako popolnoma OK.

User avatar
KiP
Posts: 744
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: -1 to hit

Post by KiP » Thu May 24, 2018 7:16 pm

Se strinjam z Andrejem.
I come to dance...the dance of DEATH

User avatar
Darkangel
Posts: 976
Joined: Tue May 26, 2015 7:14 pm

Re: -1 to hit

Post by Darkangel » Thu May 24, 2018 8:19 pm

Jap to je tako!
No expansion without equilibrium.
No conquest without control.

Pursue success in serenity.

And service to the tau'va.

User avatar
KiP
Posts: 744
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: -1 to hit

Post by KiP » Tue Jul 03, 2018 1:48 pm

No, kolikor jaz spodnje razumem se meti modificirajo tako kot sem mislil. Torej, če je nekaj na kar streljaš -1 to hit, potem bo recimo met 5 postal 4!! Torej, vse 2 postanejo 1 in plasmo raznese ergo modelčka tudi!! Seveda, po rerollih!!!!

Iz designers commentary:

Q: If a rule or ability grants a re-roll on, for example,
‘hit rolls of 1’ (such as a Space Marine Captain’s ‘Rites
of Battle’ ability) does that effect trigger before or
after applying modifiers to the hit rolls?

A: Re-rolls always happen before modifiers, so the re-roll
ability is triggered before applying modifiers.
For example, let’s imagine a Space Marine (Ballistic Skill 3+)
moves and fires a heavy bolter (a Heavy 3 weapon) whilst
within range of a Space Marine Captain’s ‘Rites of Battle’
ability (allowing you to re-roll hit rolls of 1).
The hit dice are rolled and result in a 1, 2 and 5.
Re-rolls are applied before modifiers. In this example a single
dice is re-rolled because of the Captain’s ability, this time
resulting in a 3.
Modifiers are applied after re-rolls. In this example there is
a -1 modifier to the hit rolls for moving and firing a Heavy
weapon. That means that the post-re-roll scores of 2, 3 and 5
are modified to 1, 2 and 4. Comparing the final results to the
model’s Ballistic Skill, only one shot hits the target.



Q: When making a hit roll with a supercharged plasma
weapon, do you determine whether a ‘1’ was rolled
before or after applying re-rolls and modifiers?

A: You apply all re-rolls and modifiers first.
For example, if, after re-rolls and modifiers, the final result
is then a 1 (or counts as a 1, as explained above), then the
supercharged plasma weapon injures or kills the firer.
I come to dance...the dance of DEATH

User avatar
KiP
Posts: 744
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: -1 to hit

Post by KiP » Tue Jul 03, 2018 3:59 pm

Hitro spremenit opremo na vojski! ;)
I come to dance...the dance of DEATH

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests