SBBL match reporti

For all your Blood Bowl, Necromunda, Mordheim, Battlefleet gothic, Shadespire, Epic, etc.. needs. You know, the actually interesting, mostly unsupported ones.

Moderator: Darkangel

User avatar
Darkangel
Posts: 1963
Joined: Tue May 26, 2015 7:14 pm

Re: SBBL match reporti

Post by Darkangel » Sat Jan 12, 2019 10:01 am

Nasprotnika: Brutal Deluxe - Grey Hollow Gonorrheans
Stadion: BrutalHouse
Gledalcev: 20k
Domačih: 10k
Gostujočih: 10k
Rezultat: 0 - 0


Pre-Game:

cel petek je bilo v zraku čutiti, da se obeta veliki spektakel 1. slovenske BloodWeiser BB Lige, po mestu so že od ranih jutranjih ur hodile trume navijačev in proslavljale začetek prve sezone, ki so jo vsi čakali dolga leta.
zaznati je bilo naelektren zrak in pa predvsem veliko smradu, saj so Infekcijske Klinike po sloveniji spustile skoraj vse svoje prebivalce na ta derbi.

Lahko rečemo, da je bil pravi derbi v pravem pomenu besede, par ur pred Kick-off-om so bile po celem mestu dwarfovske in nurglovske zastave in navijači obeh ekip so se utapljali v količinah piva in smutijev iz gnilega sadja.


1. polčas

napočila je ura 18:00 ko se je tekma začela, imeli smo perfektno vreme za tekmo in kickoff je pripadel dwarfom.
začeli so Gonorejci, ki so postavili linijo in štartali drive.
kickoff je pristal v end zoni gonorejcev in mladi in poskočni Pestigor Dwayne "fury" je stekel nazaj po žogo, prav tako mu je pomagal Pestigor Floyd "vulture" Ghypass, ki s skupnimi močmi nista pobrala žoge.

dwarfi so med tem začeli z pretepanjem, in nurgli so ležali po vseh straneh.
Dwayne je v 3. turnu 1. polčasa končno pobral žogo in stekel po levem boku ob pomoči Floyda, kjer se je pokazala mala luknja.
dwarfi so za ta načrt imeli seveda odgovor in Dwarfovski blitzer se je zapodil v Billy ray-a mladega linemana pri Gonorejcih, ki je le negibno obležal na tleh, kakor se je izkazalo je bilo za mladega rednecka iz rakove jelše to preveč in podlegel je poškodbam, ki so bile nezdružljive z življenjem, kakor pokaže počasni posnetek, mu je odprl lobanjo še predno je ta padel na tla, sodnik pa seveda ni videl nič. navijači Gonorejcev so skočili na noge od jeze vendar jim to ni pomagalo.

drugi dwarfovski blitzer je udaril Dwayna, ki je nosil žogo in jo tako tudi zbil ob tem pa je porinil dwayna tudi iz igrišča kjer so ga dodatno pretepli še navijači, vse skupaj brez resnih posledic.

prvi polčas se je manj več končal s pretepanjem na levi strani igrišča, in navijači so bil vedno bolj nestrpni.

2.polčas

drugi polčas so kick off izvedli Gonorejci, še pred tem so pa že precej pijani domači navijači začeli metati kamne v igralce ekipe Gonorejcev in pri tem zadeli velikega blockerja Cliftona "disease" Nosos-a, ki je nezavesten obležal, nekako so ga v domačem taboru pokrpali (regeneration) vendar do konca tekme ni uspel priti nazaj v igro.

dwarfi so svoj drive začeli po levi strani igrišča, sledila je podobna igra kot v 1. polčasu pretežno na sredinski črti igrišča. dwarfi in nurgli so se pretepali, da bi si odprli pot do nasprotnikovega touchdowna, žoga se je premaknila do 5 kvadratov od sredine igrišča najprej na dwarfovsko stran in potem na nurglovsko.

mladi pestigor Dwayne "fury" je umes izkoristil priliko za blitz in se odkupil za zapravljeno žogo iz 1. polčasa in se zakadil v dwarfovskega Blockerja št1 Snori-ja ter ga zbil po tleh in ga nokavtiral, poškodbe so bile tako hude da mu je trajno zbil AV za 1 točko.
po drugi strani je runner Bombur pobral žogo in stekel mimo obrambe Gonorejcev proti touchdownu, situacija je za Gonorejce zgledala že brezupno, in vsi so videli zmago dwarfov, ko so nurgli ležali po vseh straneh. v tistem so navijači Gonorejcev zaznali, da njihova ekipa potrebuje pomoč in so z glasnim vzklikanjem poskušali spodbuditi svoje igralce. Sledila je neverjetna akcija kjer je mladi pestigor Floyd "vulture" vstal s tal, dodgal mimo obrambe dwarfov in blitzal Bomburja, vendar se je zaletel v njega tako nesrečno, da sta oba padla na tla.
do konca tekme se rezultat ni več spremenil in ostalo je pri začetnem izidu.

navijači so odhajali domov zadovoljni saj so videli napeto šahovsko partijo.

Post Game comment:

MVP pri domačih dwarfih je bil trol slayer številka 10 Dwalin, ki je dejansko celo tekmo pretepal obrambno linijo Gonorejcev, tako, da pošten zaslužen naziv.
pri Gostih je bil za MVP izbran igralec ki, je naredil najmanj škode in je cel prvi polčas presedel na klopi za rezerve, v drugem polčasu pa je s pravim komandiranjem obrambe poskrbel da dwarfi niso zadeli in tako svoj end zone ohranil deviški. čestitamo Rotterju številko 1, Bob "pox" Panolis.

zanimiva tekma, dwarfi so noro dobir s tem blockom in visokimi armourji. Kip svaka čast za kocke hehehe :D če bi tako metal elf bi si sam ubil pol ekipe hahaha. vsekakor težak matchup za prvi krog ampak super igra.
igra sama je zakon, in liga bo super s spreminjajem statov in vsem tem.
taktika pa zelo napeta sploh če se srečata dve precej izenačeni ekipi, moji še nimajo blockov ampak vseeno ko jih dobijo bodo tudi močni, ker že samo foul apperance je kip vrgel mislim da 3x in ni mogel tepst mojih warriorjev, ko pa jim dam še block bodo super. regeneracija je tudi super, saj sem en knockout uspešno regeneriral.

rabil bi še eno pomoč, v naslednji krog grem z ekipo ki je 120k cenejša od nasprotnika, kaj lahko s temi 120k naredim?
No expansion without equilibrium.
No conquest without control.

Pursue success in serenity.

And service to the tau'va.

User avatar
FinaGlista
Posts: 3461
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: SBBL match reporti

Post by FinaGlista » Sat Jan 12, 2019 10:59 am

Ha ha, hudi opisi tekem, ta del mi je res vsec.

Za denar kupit je tezko reci kaj, fajn je 100K bribe ce bos kaksen foul delal, Wizard za 150K je odlicen bos pa moral dodat iz lastnega zepa razliko v novcih, samo je nepozabno, ko zbise z Wiz nosilca zoge na plus 2 oz ce se odlocis da na plus 4 pocis dol vse v 9 kvadratih.
Potem pa sem ziher da imas tudi top STAR igralce oz za 50K dobis decvo ki pomaga tvojim da se na 3 dvignejo iz KO ali pa Igor oz verjetno do slednjega nimas dostopa potem pa pac apotecary.
Opcij je ogromno in 100K razlike hitro dobis not, v najslabsem primeru pac vzames se kakega svojega igralca kot rezervo.

User avatar
KiP
Posts: 1115
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: SBBL match reporti

Post by KiP » Sat Jan 12, 2019 2:13 pm

Aaarrgh, odlična tekma, čisto po okusu Brutal deluxe teama. Naš novi slogan bo "Welcome to the world of pain".😀
The duty of the Emperor's defence does not end at the walls of the Imperial Palace.

- Captain-General Trajann Valoris

novi
Posts: 548
Joined: Wed Feb 19, 2014 6:51 pm

Re: SBBL match reporti

Post by novi » Sat Jan 12, 2019 2:19 pm

ahhh ta internet mi je "požrl" post zgleda

@Nurgle

Svoj višek $$$ lahko preneseš v igro in dokupiš Start playerja, je pa minus ta da ti "odnesejo" SPP-je

Jaz najraje kupim Budwaiser Girls, ker prinašajo pivo KO igralcem da se opogumijo in vrnejo na igrišče - to ti bo prišlo prav, ker planiram tvoje ostudne, infektirane šmrkle zbrisat z iggrišča ;)

pa wizardi so tudi dobri - Fireblass proti dwarfkom, ki se radi grupirajo je zelo zabaven haha

User avatar
Darkangel
Posts: 1963
Joined: Tue May 26, 2015 7:14 pm

Re: SBBL match reporti

Post by Darkangel » Sat Jan 12, 2019 2:31 pm

novi wrote:
Sat Jan 12, 2019 2:19 pm
ahhh ta internet mi je "požrl" post zgleda

@Nurgle

Svoj višek $$$ lahko preneseš v igro in dokupiš Start playerja, je pa minus ta da ti "odnesejo" SPP-je

Jaz najraje kupim Budwaiser Girls, ker prinašajo pivo KO igralcem da se opogumijo in vrnejo na igrišče - to ti bo prišlo prav, ker planiram tvoje ostudne, infektirane šmrkle zbrisat z iggrišča ;)

pa wizardi so tudi dobri - Fireblass proti dwarfkom, ki se radi grupirajo je zelo zabaven haha
OHOHO, vidim da se je že začel trash talk... eno tekmo zmagajo frdamani pijanci vikinški pa mislijo da lahko grejo na gostovanje v RottHouse Dome in kar komandirajo...
kar pripravi Vikinško zalego na prejem Gonoreje in ostalih obhajil! :D

zdej pa bolj zares :D ja ene 2 tete bi si lahko privošču komot hehehe
razmišljam celo o journejmanu še enmu pestigorju ker bi rabil mal hitrosti :D

kaj naredi extra training?
in predvsem kako točno wizard deluje?
No expansion without equilibrium.
No conquest without control.

Pursue success in serenity.

And service to the tau'va.

User avatar
FinaGlista
Posts: 3461
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: SBBL match reporti

Post by FinaGlista » Sat Jan 12, 2019 3:52 pm

Extra training je dodaten reroll.
Wizd je pa tako enkrat v igri ga lahko uporabis imas 2 opciji.
1. Izberes tarco, ponavadi je to nosilec zoge na 2 ali vec si ga zbil na tla pade mu zago dol in meces na armor kot da bi ga z Might blow usekal. Grozna stvar ko ti nekdo to naredi tik preden das gol.
2. Se hujsa je druga opcija spet izberz polje na igriscu vse okoli tega polj z tem poljom vred meces kocko po domace pokrijes 9 polj 3x3 velikost za vse igralce v teh poljih tvoje in njegove meces kocko na plus 4 padejo dol in meces armor pen kot da si vsakega z Might blow usekal.
Po domace ko se naredi cage tam 5 igralcov ali ce se nasprotik slabo deploya in vidis ds jih 6 dobis not uskes Wiz in gremo..

novi
Posts: 548
Joined: Wed Feb 19, 2014 6:51 pm

Re: SBBL match reporti

Post by novi » Sat Jan 12, 2019 5:15 pm

Kratek povzetek tekme: Norci s severa proti mrzlokrvnim plazilcem - 2:0


Plazilci so odšli na sever in prvič gostovali v mrzlem ozračju kar je negativno vplivalo na njihov metabolizem! S sabo so sicer pripeljali ogromno publiko a kaj ko so tudi oni na mrazu, zaviti v odeje nemočno opazovali vpitje in vreščanje polgolih, pijanih norcev.

Že takoj na začetku se je na igrišču vnel prepir med igralci, ki sploh niso opazili da se je tekma že začela in da je kicker žogo že poslal na stran kuščarjev... minil je cel turn preden se je začelo dogajati. Tako je en mali kuščar še zamišljeno bral napise na robu igrišča, kjer je na oglasu pisalo “Ledena Zavarovalnica – najboljše življensko zavarovanje, zavarujemo vse tudi....” no z branjem ni dokončal ker ko je Magnus (blizer) opazil, da se je igra pravzaprav začela in da nasprotnik gleda drugam, je stekel do kuščarčka, ga porinil v razjarjeno množico, ki je reveža tako pretepla, da ga nasprotni tim ni mogel več pripraviti za vrnitev v igro!

Očitno nepripravljeni na mraz so imeli mali kuščarji težave z pobiranjem žoge, malo večji kuščarji pa z pretepanje. Block skill na vseh je super :) …. no in ko je končno tam nekje v 5-ti potezi uspelo enemu kuščarčku žogo pobrati je bil problem v tem da se ni imel več kam skriti, Norci so namreč po obeh krilih že prišli na nasprotno stran in potem z verigo blokov – prvo WereWolf z Freny potisne malega skinka do svojih soigralcev in mislim da so morali po njem tolči vsaj 4-je (dva od the z Frenzy) da sem končno prišel do Both Down in tako kuščarja podrl na tla in zbil žogo. Na srečo je bil v bližini še en lineman, ki jo je pobral in hitro ucvrl proti End Zoni.

Tako so Norci dali TD v 7 turnu in vmes zbili 2 skinka z igrišča, medtem ko je šel mogoče en moj v box -KO. Drugi polčas so imeli Norci popolno postavo, mislim da je imel Filip imel vsaj dva skinka out. Ob taki premoči norcem ni bilo težko pobrati žogo in po boku prebiti obramo – veliki kuščarji še kar niso začeli resno pretepati moje, večinoma so jih zgolj premetavali levo/desno .. na tla pa nikakor ni šlo :) … tam okoli 4-5 potezem so Norci tako vodili že 2:0.

Plazilci so imeli še en poizkus na gol, vendar ko so norci pretepli še zadnjega malega kuščarčka in je žoga zletela po tleh … je bilo to enostavno preveč za mrzlokrvneže, ki žoge praktično niso več mogli pobrati. So se pa v tem času končno malce ogreli in grobo pretepli enega Werewolfa in Blitzerja, ki sta na srečo odnesla brez trajnih posledic le z podpludbami po obrazu in mankajočimi zobmi. Norci so poizkušali doseči še en gol ampak ker so ostali brez re-rollov jim je na koncu zmanjkalo malce sreče – ena neuspela podaja v turn 7 in neuspel sprejem oddaje v 8 …

No obe moštvi sta imela srečo s poškodbami, saj noben igralec ni podlegel naporom, niti ni bilo nobene trajnejše – zgolj en skink bo počival tekmo ostali pa bodo do naslednje borbe že v popolni pripravljenosti.

novi
Posts: 548
Joined: Wed Feb 19, 2014 6:51 pm

Re: SBBL match reporti

Post by novi » Sat Jan 12, 2019 5:30 pm

glede wizarda:

v bistvu sta ti dve varianti vsaka za svoj tip nasprotnika - tisti 2+ za enega je super za footbal ekipe (elfi, skaven) kjer ti en player (navadno block/dodger/sidestep) prebije obrambo ti ga pa scvreš hehe .... je sicer priporočljivo da je nekje blizu še DIrty Player za vsak primer da ga še en zbrca če ga strela ne skuri do konca (! samo nikoli ne faulat igralca ki je že stuned!)

fireball je pa super za cage breaaking - ko ima nasprotni team žogo v "kletki" (5 na kocki) in imaš možnost poškodovati 5 igralcev ter zbiti žogo ... ali pa "odpreti" dostop do nosilca žoge za en blitz če jo že ne uspeš zbiti z fireballom

User avatar
KiP
Posts: 1115
Joined: Fri Sep 12, 2014 12:50 am

Re: SBBL match reporti

Post by KiP » Sat Jan 12, 2019 6:44 pm

novi wrote:
Sat Jan 12, 2019 2:19 pm
ahhh ta internet mi je "požrl" post zgleda

@Nurgle

Svoj višek $$$ lahko preneseš v igro in dokupiš Start playerja, je pa minus ta da ti "odnesejo" SPP-je

Jaz najraje kupim Budwaiser Girls, ker prinašajo pivo KO igralcem da se opogumijo in vrnejo na igrišče - to ti bo prišlo prav, ker planiram tvoje ostudne, infektirane šmrkle zbrisat z iggrišča ;)

pa wizardi so tudi dobri - Fireblass proti dwarfkom, ki se radi grupirajo je zelo zabaven haha
Aha, hujskaš proti dwarfkom!!! Ne pozabi, gonorejci so šli čez pekel in preživeli. Toliko so se valjali po tleh, da je bilo že hecno. Nismo jih poškodovali zaradi dobrote in ker so pvič igrali proti tako grobi ekipi!

Sedaj so se naučili in bodo hud nasprotnik! Le pazi se! :lol:
The duty of the Emperor's defence does not end at the walls of the Imperial Palace.

- Captain-General Trajann Valoris

novi
Posts: 548
Joined: Wed Feb 19, 2014 6:51 pm

Re: SBBL match reporti

Post by novi » Sat Jan 12, 2019 10:10 pm

Itak ;)... Dorfke je treba takoj pretepst in pometati iz igrišča ker če mislite da so sedaj nadležni potem si jih predstavljajte ko bodo razvili se guard. Mighty blow, pa stand firm pa druge neumnosti...

To je najbolj takoj preprečiti! Zato je moj nasvet vsem ki igrajo proti dorfkom: "ne pozabite faulat!"... dirty player, claw, MB so vaši prijatelji, 16 turnov = 16 faulov = 16 dead dorfs = happy life :p

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest