5 načinov za povečanje vašega Wi-Fi signala

Kar ne paše drugam, se diskutira tukaj. Spletne igre, aktualne polemike, politika, vera in vse ostalo okrog česa se splača pogajat in debatirat.
Post Reply
Friv456games
Posts: 1
Joined: Sun Jun 03, 2018 6:04 am

5 načinov za povečanje vašega Wi-Fi signala

Post by Friv456games » Fri Jun 08, 2018 8:07 pm

1. Postavite oddajnik v središče hiše
Brezžični usmerjevalnik deluje kot vsesmerni sprejemnik, ki prenaša podatke iz modema v napravo, ki jo uporabljate (prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon). Načeloma usmerjevalniki oddajajo signale vse naenkrat, ne pa v kateri smeri postane najboljši signal. Še posebej, ko se na signalu srečujejo oviri, stene, tla, napeljave, steklene površine in kovinski predmeti ... Ti dejavniki povzročajo motnje in degradacijo omrežja Wi-Fi.

Na primer, ko postavite usmerjevalnik blizu stene zunaj sobe, se lahko signal zmanjša na polovico, 50% signala pa se oddaja zunaj doma. Če želite premagati to razgradnjo, usmerjevalnik postavite v središče vašega doma, tako da izberete prostorno, zračno območje, da povečate svoj obseg.


2. Osredotočite se na signal s pivskimi pločevinami

Zagotovo ena stvar, ne morete povečati oddajne moči in moč signala na večini brezžičnih usmerjevalnikov. Vendar pa lahko uporabite druge načine za učinkovitejšo uporabo te naprave. Nekatere kovinske površine odražajo signal Wi-Fi, ki moti brezžično omrežje, kadar naprava uporablja vsesmerno anteno. To funkcijo lahko izkoristite tako, da usmerite signale izotropnih antene, ki so namenjene signaliziranju vašega računalnika ali mize. To pomeni, da morate žrtvovati pokritost na drugi strani, vendar lahko v zameno izboljšamo signal Wi-Fi.

Kako narediti precej enostavno, uporabljate škarje za rezanje pločevink piva, lahko izgledate kot radarski disk. Obrnite ohišje preko antene usmerjevalnika in ga popravite z malo traku, ne pozabite usmeriti smeri parabole proti razdalji, ki jo potrebuje, kolikor je mogoče.

Osredotočite se na smer antene s pivskimi pločevinami. Slika: Chive
3. Spremenite kanal signala Wi-Fi

Vsi brezžični usmerjevalniki delujejo v mejah standarda 802.11 in prenašajo pri 2,4 GHz (novi standard 802.11n lahko dobro deluje na pasu 5GHz). Težava je v tem, da v pasu 2,4 GHz delujejo številne naprave, kot so slušalke Bluetooth, brezžični telefoni, otroški monitorji, mikrovalovne pečice in druga omrežja Wi-Fi. Vse takšne naprave bodo zmanjšale pasovno širino brezžičnega omrežja.
Model za nastavitev ponovitelja za domača brezžična omrežja

Pas 2.4GHz je razdeljen na 13 različnih kanalov, kot so radijske postaje. Če želite premagati to stanje, morate usmerjevalnik nastaviti na kanale 1, 5, 9, 13 (za ne-ZDA) ali 1, 6, 11 (če živite v ZDA). Da bi dobili najboljšo pokritost in kvaliteto valov, se morate seznaniti s sosednjimi domovi, da bi se izognili prekrivanju nastavitev. In ne pozabite, usmerjevalnik držite stran od naprav 2.4GHz, kolikor je to mogoče!

4. Uporabite Repeater (Repeater)

Tudi z najboljšo oddajno anteno na voljo, en usmerjevalnik ni dovolj močan, da oddaja celoten večnadstropni dom. V tem primeru boste morali uporabiti drugi usmerjevalnik kot dostopno točko za razširitev področja omrežja. Če imate varnostni usmerjevalnik, naredite nekaj preprostih korakov: vtipkajte drugi usmerjevalnik v LAN-vrata glavnega usmerjevalnika in zaženite nastavitveni pripomoček (nastavite naslov omrežne maskote, prehod in SSID usmerjevalnika). Drugi usmerjevalnik je isti kot glavni usmerjevalnik, drugi pa isti kot primarni usmerjevalnik. Rezultat je na oddaljeni dostopni točki glavnega usmerjevalnika, vendar lahko še vedno prejemate dobre signale. šibka).

5. Posodobitev vdelane programske opreme

Najlažji način za izboljšanje delovanja vašega usmerjevalnika je zagotoviti, da so njegova vdelana programska oprema in gonilniki posodobljeni. Redno preverjajte proizvajalčevo spletno mesto, če želite prenesti posodobitve, da bo vaš usmerjevalnik vedno deloval v najboljših pogojih.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest