Število igralcev posameznih wargamov

Kar ne paše drugam, se diskutira tukaj. Spletne igre, aktualne polemike, politika, vera in vse ostalo okrog česa se splača pogajat in debatirat.
Post Reply
User avatar
Kolfen
Posts: 18
Joined: Thu Jan 12, 2017 5:52 pm

Število igralcev posameznih wargamov

Post by Kolfen » Fri Jan 13, 2017 2:49 pm

Živjo,

v naslednjih tednih bom verjetno začel z svojim prvim wargamom. Ker je community najpomembnejši del omenjenega hobija me zanima, koliko igralcev v Ljubljani/Sloveniji igra določeno igro.
Igre, ki me zanimajo so predvsem: 40k, AoS, Warmahordes, Kings of War, malo manj pa X-wing in infinity. Sam bi se bolj nagibal k gamom, ki zahtevajo visoko stopnjo strateškega razmišljanja in pozicioniranja (manj sreče).

Prosil bi za roll call in predloge :D

User avatar
RedDragon
Posts: 1411
Joined: Wed Feb 19, 2014 4:08 pm
Contact:

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by RedDragon » Fri Jan 13, 2017 3:24 pm

Zdravo!

Najprej dobrodošel v wargamingu! Po moje si se dobro odločil, ker je to res fajn hobi.

Glede communitiya in kaj se igra, pa morš vedet, da je wargamming community v LJ in Slo na sploh dokaj mala zadeva in nas v nobenem od omenjenih sistemov ni prav veliko. Kot drugo je pa treba vedet, da marsikdo od nas igra več sistemov in se fokus kaj bolj in manj igra stalno spreminja (vsaj zame to sigurno velja, pa kot opažam, tudi pri veliko drugih).

Če se odločiš za 40k, Warmahordes, X-wing ali pa Infinity, boš dokaj konstantno našel nasprotnike, ampak vseeno ne pričakovat več kot ca. 5 ljudi, ki redno igrajo omenjene sisteme. AoS in Kings of War se mi zdi, da ti bo veliko težje najt nasprotnike, ker so Fantasy igralci pri nas šli bolj v 9th Age. Tudi sam imam Fantasy vojsko in če jo bom spet kaj igral, potem najverjetneje 9th age, ker meni osebno od Fantasy ponudbe zgleda najboljš. Za 9th Age boš tud relativno enostavno dobil nasprotnike.

Glede zahteve, da bi bil špil manj odvisen od sreče in temeljil bolj na pozicioniranju, pa te bom moral razočarat, ker v vseh igrah uporabljamo kocke in te znajo kdaj prekleto slabo letet... Še vedno bi od omenjenih iger rekel, da je Warmahordes najmanj odvisen od sreče. Ampak to je res čisti gut feeling, ker igre ne igram, pa tud druge je ful težko rankat na ta način.

Jaz bi ti predlagal takole:

Valda poglej community, da boš imel koga, s komer boš lahko igral, ampak poglej tudi modele in zgodbo igre, ker verjemi, da sestavljanje in barvanje vzame veliko časa in če ti figure niso všeč, potem se ni lahko prepričat, da bi jih pobarval. Mogoče bi blo najbolje, da se dogovoriš za kak demo game za vsako igro, ki te zanima, in se komaj za tem odločiš.
Wargaming Terrain and Accessories
www.systemagaming.com

Marchi
Posts: 387
Joined: Wed Feb 19, 2014 1:12 am

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by Marchi » Fri Jan 13, 2017 10:56 pm

Glede strategije bi ti mogoče bil Dropfleet Commander po volji. Igra je trenutno komaj še dobro izšla, tako da ti glih ne morem povedat kakšen je občutek. So pa Kickstarter backerji in testerji ful zadovoljni z igro. S Tilnom bova čez 2 tedna igrala prvo igro, tako da se lahko pridružiš, če bi ti bilo mogoče zanimivo.

lp

alkemist
Posts: 349
Joined: Sun Jan 03, 2016 10:27 pm

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by alkemist » Fri Jan 13, 2017 11:11 pm

RedDragon wrote:Valda poglej community, da boš imel koga, s komer boš lahko igral, ampak poglej tudi modele in zgodbo igre, ker verjemi, da sestavljanje in barvanje vzame veliko časa in če ti figure niso všeč, potem se ni lahko prepričat, da bi jih pobarval. Mogoče bi blo najbolje, da se dogovoriš za kak demo game za vsako igro, ki te zanima, in se komaj za tem odločiš.
X-Winga ni treba sestavljat in je že pobarvan, ko kupiš ;)

User avatar
Kolfen
Posts: 18
Joined: Thu Jan 12, 2017 5:52 pm

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by Kolfen » Sat Jan 14, 2017 12:40 am

Marchi wrote:Glede strategije bi ti mogoče bil Dropfleet Commander po volji. Igra je trenutno komaj še dobro izšla, tako da ti glih ne morem povedat kakšen je občutek. So pa Kickstarter backerji in testerji ful zadovoljni z igro. S Tilnom bova čez 2 tedna igrala prvo igro, tako da se lahko pridružiš, če bi ti bilo mogoče zanimivo.

lp
Sliši se zanimivo. Če bom imel čas se z veseljem pridružim.

lord_blackfang
Posts: 1053
Joined: Wed Feb 19, 2014 5:19 pm

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by lord_blackfang » Sat Jan 14, 2017 2:07 am

Če začneš Kings of War, bova dva :lol:

iskreno, jaz od naštetega priporočam Xwing.
Our crops will wither, our children will die piteous deaths and the sun will be swept from the sky.
- Tom Kirby, CEO of Games Workshop, 2014 Annual Report Preamble

User avatar
Tenebris
Posts: 408
Joined: Wed Feb 19, 2014 12:51 pm

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by Tenebris » Sat Jan 14, 2017 7:38 pm

Nisem iz Ljubljane a dokaj redno igram naslednje:

- Warhammer 40k
- Age of Sigmar
- Blood Bowl
- Mordheim

In cherry on top, sem dokaj v D&D ter pnp RPG nasploh.

Sem pa iz Sežane.

Zdaj ne vem koliko je tedensko iger v LJ ampak v Trstu igramo skoraj vsak teden in se igrajo vsi sistemi. Blood Bowl liga začne z 18.1, AoS turnir bo konec meseca, 40k Doubles bo Februarja in single session D&D bo 4.2. Sam pa se trenutno dogovarjam z ljudmi za Kill Team ligo katera naj bi začela Marca in 40k narrative campaign kateri naj bi sledil eventom is Gathering Storm, postopoma ko bodo campaign knjige zunaj. AoS pa je itak tedensko igran.

Če te pa zanima Magic je v Trstu, vsak ponedeljek in četrtek popoldne en local event, vsaj tako je bilo lani, letos vem da so neki novi release tako da bo tudi tam akcija. 9th Age pa je igran pretežno le v turnirju kateri je vsakih par mesecev.

X-Wing se igra v društvu Cavalieri, ne vem kdaj bo kak event ampak po moje bi se dobilo kake navdušence za casual igre.

Warmachine/Hordes je bolj redko igran sistem pri nas ali pa sem le jaz tisti ki ne pozna igralcev, eventov pa na moje znanje ni, vsaj rednih.

Ostali tabletop se igrajo prilično v društvu Cavalieri, aka Zombiecide, AvP, etc.

Žal je community italjansko govoreč in bolj švoh za angleščino, ampak če si za akcijo pridi kaj dol do nas na kak event ali dva.
Image

User avatar
Kolfen
Posts: 18
Joined: Thu Jan 12, 2017 5:52 pm

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by Kolfen » Sat Jan 14, 2017 8:34 pm

Ko me zanese proti sežani se vidimo :)

User avatar
FinaGlista
Posts: 3462
Joined: Thu Jan 30, 2014 10:08 pm

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by FinaGlista » Tue Jan 17, 2017 10:41 am

Kot je že večina napisala, še iz moje strani, če kaj pomaga ;)

Ko boš izbiral igro, ki jo želiš igrat se odloči na podlagi par stvari:

1.) Kak svet te privlači, je to 1 ali 2 svetovna vojna, Fantazija(Vilini, Škrati, Orki...), morda futurizem(roboti, tanki...)...

2.) Ko boš imel to v glavi se vprašaj kak igralec si, se pravi imaš rad tekmovanje, turnirje ali ti je vseeno in je poanta igre lepa vojska in zajebancija?

3.) Se bolj vidiš na mizi kjer imaš par modelov ali ogormne vojske 50 ali 200 modelov...

4.) Ti je važno kako model izgleda, se pravi, da je lep in podroben ali raje vidiš kot sem zgoraj omenil ogromno mali modelov, se pravi sila pomanjšani modeli.

5.) Koliko denarja si pripravljen dat za nek sistem, je 100EUR preveč?

6.) Iz kje si, če si iz LJ je vseeno kateri sistem izbereš če nisi boš sameval, če se ne boš odločil za tega, ki se v tistem kraju igra.

Vsekakor ne glede na sistem, ki ga boš izbral ti bodo igralci posodili vojsko/vojske sprobaj različne sisteme in se odloči, ker vsak ti bo "prodal" sistem, ki ga igra.

User avatar
blazo
Posts: 1542
Joined: Thu Apr 02, 2015 1:56 pm
Location: Nm
Contact:

Re: Število igralcev posameznih wargamov

Post by blazo » Tue Jan 17, 2017 2:38 pm

Sam za info, z Dolenjske sem samo jaz oz. mi nihče še ni predstavil koga drugega.
Špilam pa 40k in poskusno 2 igri AoS.
Samevam. :( Razen, če se pripeljem v Lj.
;)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest